Nieuwsbrief april 2023

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van april. Het kampeerseizoen is begonnen en iedereen heeft zijn plekje weer ingericht! We zitten midden in de meivakantie en genieten van de gezelligheid en tal van activiteiten. Het weer laat zich nog niet altijd van zijn beste kant zien helaas, maar als de zon er is, genieten we er ook volop van. Voor de komende week is er meer zon voorspelt, daar kijken we naar uit! In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✔ Supermarkt nieuws! ✔ Denken jullie aan het volgende... ✔ Zomer must have ✔ Voor in je agenda! ✔ En meer!

Supermarkt nieuws!

Vanaf dit seizoen is de supermarkt op zondag langer geopend dan voorheen. We merken dat dit nog niet bij iedereen bekend is. Op de zondagen (in het voorseizoen) is de supermarkt open van 08.30 uur t/m 14.00 uur en in de vakantieperiodes zelfs tot 16.00 uur. Tijd genoeg dus om bijvoorbeeld lekkere verse broodjes te kopen.

Daarnaast was er dit jaar tijdelijk geen fietshuur mogelijk bij de supermarkt, maar dit wordt vanaf de meivakantie weer in gang gezet!

De fietsen zijn niet vooraf te reserveren, dus wil je een fiets huren, wees er dan op tijd bij! Dit doe je ter plekke in de winkel.

Paasweekend

Het was tijdens het Paasweekend weer lekker druk! Het was dan ook prachtig weer. Ook was er een leuk recreatieprogramma! De paashaas was ook van de party en had de eieren weer verstopt. Verder konden de kinderen eieren versieren, verschillende paasknutsels maken, chillen in de Chill Down en swingen in Club Downstairs. Er was een gezellige braderie en er nog veel meer! Kortom, het was weer een druk en vooral gezellig weekend!

Eibertjesdag Nunspeet

Voor de negenentwintigste keer organiseert de Werkgroep Folklore en Klederdrachten van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete met Nunspeet Onderneemt in samenwerking met Nunspeet uit de Kunst, op vrijdag 19 mei de jaarlijkse Eibertjesdag. Een dag genoemd naar het eiervrouwtje dat lang geleden uit Vierhouten naar Nunspeet kwam lopen om wekelijks haar eieren te verkopen.

Deze dag is bijzonder. Het is geen gewone marktdag maar het is een folkloredag. Tijdens deze dag komen ieder jaar, belangeloos, klederdrachtgroepen uit alle windstreken van Nederland naar Nunspeet om hun streekdracht te laten zien. Uit het westen komen onder meer de Markers. Aan hun veelkleurige kleding is door kenners te zien welk seizoen het is. Tijdens kerkelijke feestdagen als Pasen en Pinksteren worden aparte kledingstukken gedragen, tijdens bruiloften is de dracht weer anders.

Aan het begin van de dag is er ook dit jaar weer een optocht waarbij alle groepen meedoen; iedere groep heeft een bord waarop de plaats van herkomst vermeld staat, zodat Spakenburgers niet voor Staphorsters aangezien worden. Het komt niet vaak voor dat zo veel klederdrachten op één dag in één plaats te zien zijn. Uit het hele land komen dan ook mensen naar Nunspeet die zich deze kans niet voorbij willen laten gaan.

De hele dag en avond is er een grote braderie en zijn er demonstraties van oude ambachten.

Denken jullie aan het volgende…

Receptie: Het seizoen is begonnen en ook de eerste drukke schoolvakantie, de meivakantie, is aangebroken. De meivakantie loopt t/m zondag 7 mei. En al vrij snel daarachteraan kunnen we genieten van de lange weekenden Hemelvaart, van woensdag 17 mei t/m 21 mei, en daarna Pinksteren van 25 mei t/m 29 mei. Het is in deze periodes erg druk op receptie, vanwege de vele aankomende en vertrekkende gasten. Wij willen je vragen hier rekening mee te houden en je eventuele vragen per mail of via de chat op de website aan ons te stellen, of op een ander moment bij de receptie langs te komen.

Post en pakketjes: Verwacht je post of pakketjes? Dan verzoeken we je vriendelijk om ons niet te bellen of de levering al heeft plaats gevonden. Wij kunnen niet achter de balie weg om te gaan kijken bij de postvakken, kom dus zelf even kijken. Als je er zeker van wilt zijn dat een pakket goed aan komt, laat het dan bij een afhaalpunt bezorgen. Kies je er wel voor om pakketjes bij Samoza te laten bezorgen? Haal ze dan ook tijdig op, want anders sturen wij ze retour afzender.

Werkzaamheden: Weet je het nog? Tijdens schoolvakanties, feestdagen en op de zondagen t/m 31 oktober zijn werkzaamheden die geluid met zich meebrengen,, zoals schuren, timmeren, snoeien etc. niet toegestaan. In deze periodes is het tijd om lekker te genieten, zonder geluidsoverlast. Mocht je dit seizoen nog werkzaamheden uit willen voeren dan kan dit tussen 8 en 17 mei en tussen 30 mei en 7 juli en na 4 september (maar niet op de zondagen).

Partytent/overkapping jaarplaats: Omdat je natuurlijk vooral wilt genieten van het buitenleven op de camping, is een partytent of overkapping bij slecht weer ideaal! Wij begrijpen dat en bieden hier dan ook mogelijkheden voor. Echter zijn er wel regels verbonden aan deze mogelijkheden, zodat de uitstraling en leefbaarheid van de camping open en vriendelijk blijft. Er is per kavel 1 partytent toegestaan van maximaal 3x4 meter met 3 open zijdes of 1 terrasoverkapping aan de stacaravan met 3 open zijdes, waarvan het dak bestaat uit dakpanplaten of polycarbonaat platen (geen golfplaten). Voor het plaatsen van een terrasoverkapping heb je vooraf schriftelijke toestemming nodig van de bedrijfsleiding van Samoza. Voor het plaatsen van 1 partytent van 3x4 is geen toestemming nodig, wel dient de partytent tussen 1 november en 1 april te worden verwijderd. Zoals in het reglement van Samoza staat vermeld, dienen alle partytenten en doeken/zeilen van de daken van overkappingen in het winterseizoen te worden verwijderd en worden opgeruimd. In aansluiting hierop, willen wij nog even vermelden dat carports niet zijn toegestaan; ook niet gemaakt van grote partytenten. Om je auto te beschermen tegen stof en eventueel hars, raden wij je aan een autohoes te gebruiken.

Fietsen: Als je naar de receptie en/of het zwembad gaat, kun je jouw fiets stallen in de met (nieuwe!) borden aangegeven fietsenstalling. Het gebeurt regelmatig dat er fietsen geplaatst worden voor de deur van de receptie/zwembad, waardoor de doorgang voor andere gasten en eventueel hulpdiensten wordt belemmerd. Verkeerd geplaatste fietsen kunnen door ons worden verwijderd. Dus plaats ze in/bij de fietsenrekken en vertel dit ook aan je (klein)kinderen en bezoekers.

Elektrische auto’s opladen: Het is niet toegestaan om de elektrische aansluiting van een kampeerplaats of (verhuur)accommodatie te gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s. Hiervoor hebben we speciale laadpunten op de parkeerplaats bij de receptie. Misbruik van de elektrische aansluitingen kan o.a. leiden tot een parkverbod.

Kentekens die niet geregistreerd zijn, kunnen en mogen het park niet op, m.u.v. leverancier/onderhoudsbedrijven, mits vooraf aangemeld bij de receptie:

Als jouw leverancier/onderhoudsbedrijf verwacht om na 17.00 uur nog aanwezig te zijn op het park, dient het kenteken vooraf door gegeven te worden aan de receptie, anders kunnen ze na 17.00 uur het park niet meer af. Stem dit van tevoren af met je leverancier/onderhoudsbedrijf en de receptie van Samoza.

Vrachtverkeer mag het park alleen op, indien hiervoor vooraf toestemming gegeven is door de receptie. De vracht dient bij de loods neergezet te worden en de vrachtauto mag niet verder het park op. Je kan de vracht zelf ophalen bij de loods of je kan het tegen een vergoeding door ons naar je plek laten brengen;

Ontvang je visite, dan kunnen zij een parkeerkaartje bij de receptie kopen voor € 5,00 en binnen de slagboom parkeren. Auto’s van bezoekers die (gratis) buiten de slagboom blijven staan, kunnen op de toegangsweg aan de kant van de bosrand parkeren en niet aan de zijde van de camping. Zo houden we de toegang vrij voor de hulpdiensten.

Ontvang je iemand die iets af komt geven of ophalen. Ook voor deze auto’s geldt: er dient een dagkaartje gekocht te worden bij de receptie voor € 5,00. Ben je/zijn zij binnen een half uur weer terug met de auto, dan ontvang je/ontvangen zij de € 5,00 retour. Zo voorkomen we discussies en misbruik.

Autogebruik en snelheid: We genieten met heel veel mensen samen op en van Samoza en dat betekent dat we rekening moeten houden met elkaar en met de geldende (verkeers)regels. De belangrijkste verkeersregel is het stapvoets rijden op het park. Daarnaast willen we jullie nog een aantal andere belangrijke zaken onder de aandacht brengen:

Elektrische stepjes: Het gebruik van een elektrische step en elektrische (mini)quads op Samoza is niet toegestaan. Hoe leuk deze vervoersmiddelen ook zijn. Het brengt o.a. te veel gevaar met zich mee en daarom zijn ze niet toegestaan.

Voor in de agenda!

Klaverjassen op Samoza

We hebben een heel enthousiast klaverjasteam op Samoza. Dat kun je wel zien aan de zelf geplaatste promotieborden langs de weg. Iedere vrijdag klaverjassen zij om 20.30 uur in de Bo&Bibi Bosclub op Samoza. Wil je een keer kennismaken en meespelen? Loop dan op vrijdagavond even binnen. Kosten € 2,00.

Meimaand Fietsmaand 2023

Iedereen krijgt in mei weer zin om er op uit te gaan en hoe kan dat beter, dan op de fiets? Je ziet meer, beleeft alles veel bewuster, ruikt de natuur en voelt de buitenlucht! Het openingsevenement van de fietsmaand is op 1 mei op het Marktplein in Nunspeet. Van 14.00 tot 16.00 uur ben je welkom voor allerlei feestelijkheden. Er zullen verschillende fietsparcoursen zijn waar de kleintjes met een loopfiets en de groteren met mountainbikes kunnen oefenen. Er zullen verschillende kraampjes zijn en natuurlijk worden de gratis Meimaand Fietsmaand boekjes uitgedeeld. Ook kun je kans maken op VIP-tickets voor het NK tijdrijden op 21 juni in de gemeente Nunspeet. Er worden voor de Meimaand Fietsmaand een aantal speciale routes gelanceerd die inspelen op het Hanzejaar, het NK tijdrijden en het boerenaanbod rond Nunspeet.

Classic Demo Nunspeet

Donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) doen de straten van industrieterrein de Kolk in Nunspeet dienst als circuit voor antieke motorfietsen. Vanaf 12.00 uur wordt het circuit gebruikt voor de training en ‘s middags wordt van 13.00 uur tot 18.00 de “wedstrijd” gereden. De organisatie van deze Classic Demo karakteriseert het evenement als ‘een rijdend museum’.

Soekky Stories

Sinds 1 april hebben we er weer een leuke nieuwe Soekky Story bij!

Download de app

De verhalen die op dit moment al te ontdekken zijn:

  • De Magische Wereld van Keetje
  • 52 weken Natuur Avontuur (elke week een nieuw avontuur)

Daar komt nu bij:

  • Egeltje en de geheime steen

Ontdek deze geweldige speurtocht app. De hele camping verandert in één grote avonturenwereld! Beleef samen een geweldig avontuur met uitdagende opdrachten, vragen, leuke weetjes, foto-, teken- en selfieopdrachten. Er zijn verschillende avonturen beschikbaar speciaal voor de gasten van Camping Samoza.

Het zijn stuk voor stuk superleuke extra gratis activiteiten, die je kunt downloaden op je mobiel. Deze opdrachtentochtjes zijn op het park en geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Dus download de Soekky Stories app en have fun!

Rondleiding Verscholen Dorp

Op vrijdag 5 mei neemt een ervaren gids je mee naar Het Verscholen Dorp; een bijzondere plek in het bos bij Vierhouten, waar in de Tweede Wereldoorlog vele onderduikers een tijd lang een veilige plek hebben gevonden. Je hoort de verhalen over de helden die deze mensen hielpen, over de bewoners en natuurlijk over de ontdekking. Een indrukwekkende ervaring! Wil je mee met deze excursie? Geef dit dan door bij VVV Nunspeet. Vertrekpunt is de parkeerplaats bij het Verscholen Dorp aan de Pas Opweg in Vierhouten. Start op vrijdag 5 mei is 10:30 uur. Deelname aan deze rondleiding is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld! Het voormalig onderduikerskamp met nagebouwde hutten en gedenksteen kun je vinden aan de voor auto's doodlopende Pas-Opweg. Vanuit Vierhouten staat de locatie met borden aangegeven. Vanuit Vierhouten ga je de Tongerenseweg in. Onderweg passeer je het monument dat de omgeving markeert waar 8 Joden uit het onderduikerskamp zijn gefusilleerd. Aan het eind van de weg is parkeergelegenheid. Loop voorbij de boswachterswoning 'Pas-Op' en sla rechtsaf. Je komt dan vanzelf bij de hutten. Volg niet de navigatie, want dan heb je kans dat je langs een voor auto's afgesloten weg wordt gestuurd!

Zomer must have!

Heb jij de zomer must have op Samoza al gescoord? De discotheek van Samoza verkoopt te gekke zonnebrillen (€ 2,50) en hoedjes (€ 9,00). Nu, in de meivakantie, profiteer je van een speciale combideal voor € 10,- De ideale festival outfit😉. Je kunt nu een setje winnen! Stuur voor 15 mei een mail naar info@samoza.nl met jouw naam en locatienummer en vertel ons hoeveel jaarplaatsen Samoza heeft? De 1e drie met het juiste antwoord ontvangen van ons bericht en kunnen vervolgens een zonnebril en een petje ophalen bij de receptie

Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!