Nieuwsbrief december (SPECIAL)

Het einde van december nadert, een bijzondere periode, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. De feestdagen staan voor de deur, en we hopen dat jullie deze doorbrengen met dierbaren en geliefden, genietend van de tijd met elkaar. Deze nieuwsbrief is een speciale editie die past bij deze feestelijke tijd, gevuld met extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier, hele fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔ Wij nodigen jou uit! ✔ Samoza’s Pen ✔ Allemaal vogelvelden ✔ Nieuwjaarsduik ✔ De leukste uitjes in de omgeving!

Geniet tijdens de feestdagen bij Grand-Café Saxenburg

Op beide Kerstdagen is het Grand-Café Saxenburg geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur voor een lekker drankje en/of een heerlijk diner. Reserveer voor de zekerheid alvast een tafeltje via 0577-411461.

Op Oudejaarsdag is het Grand-Café ook geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur. Zien we je dan?

Bekijk de actuele openingstijden in de Samoza app!

Bekijk de openingstijden

Samoza Vuurwerkvrij

Voor velen van jullie is het bekend, maar voor nieuwe gasten een extra herinnering: Samoza is een vuurwerkvrij park. Vanwege de bosrijke omgeving, de dieren in de Dierenhoeve en manege en de honden op ons park, is het niet toegestaan vuurwerk af te steken op het park of de toegangsweg. Bij Samoza klinkt alleen het knallen van de champagnekurken tijdens Oud en Nieuw. We wensen jullie een hele fijne jaarwisseling!

Wij nodigen jou uit! Zaterdag 6 januari

Nieuwjaarsduik

Op zaterdag 6 januari om 13.00 uur is het weer zover! De Nieuwjaarsduik in het zwembad van Samoza! Maar.... Wie denkt alleen in zwemkleding indruk te maken, heeft het mis! Sinds 2016 hebben we op Samoza de Kanariecup! Deze cup is te winnen door de nieuwjaarszwemmer(s) met de meest originele outfit! Na het succes van de voorgaande jaren hopen we dit jaar nog meer mensen te zien die verkleed het nieuwe jaar induiken!  We hebben na het zwemmen ook weer wat lekkers klaar staan!

Nieuwjaarsborrel

Het nieuwe jaar komt snel dichterbij en daar willen wij graag met jou op proosten. Zien we je 6 januari om 16.30 uur in de horeca van Samoza?

Vuurwerkvrij park met honden

Berichtje van het animatieteam

De kerstvakantie staat op het punt te beginnen! Samen met jullie willen we graag het jaar leuk afsluiten en het nieuwe jaar met elkaar inluiden met de jaarlijkse nieuwjaarsduik en de Kanarie-cup!

Verder hebben we superleuke activiteiten op de planning staan, zoals de kinderbingo, verschillende filmavonden, Bo & Bibi en is de Chill Down open! Bekijk het animatieprogramma in de app van Samoza voor de leukste activiteiten en de actuele openingstijden van de Chill Down!

Bekijk het programma

Namens het hele animatie-, Chill Down & Zwembadteam wensen wij jullie hele fijne dagen en alvast een gelukkig 2024! We kijken er naar uit dit met jullie te vieren

Camping veluwe kindvriendelijk 5

Samoza’s Pen

“Eind 2017 kochten mijn ouders een oud VW-camperbusje en ons eerste echte weekendje weg was naar Samoza. Sinds 2018 kom ik, Isabelle (16), hier graag! Dat weekend vierden ook lieve vrienden van ons hun verjaardag; zij staan er met een stacaravan. Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Als mijn ouders vroegen waar we heen wilden in het weekend of tijdens de vakanties, riepen mijn broertje en ik in koor: SAMOZAAAAAA!!!! Natuurlijk hebben we ook veel andere leuke campings bezocht, maar Samoza blijft toch de allerleukste! Omdat we het hier zo naar ons zin hadden en mijn ouders ook geen zin hadden om elk weekend de hele boel op te zetten en af te breken, zijn zij op zoek gegaan naar een stacaravan. Na bijna 3 jaar zoeken, alles in de gaten houden, werd mijn moeder begin januari 2021 gebeld door haar vriendin dat haar ouders hun stacaravan op Samoza gingen verkopen en of wij misschien interesse hadden?! Die keus was natuurlijk héél snel gemaakt. De caravan en het plekje kenden we al, en we stonden allemaal te popelen om te gaan! YESSSSSS!

Nu konden we het hele jaar door genieten!

2 jaar geleden moest ik voor school stage gaan lopen en ben ik naar de Dierenhoeve op Samoza gegaan. Ik vroeg of ik daar mijn stage kon lopen. Ik ben stapelgek op dieren én ik wil juf van groep 3 worden, dus de combinatie van dieren en kinderen is helemaal leuk!!! Na mijn stage heeft Gonny gevraagd of ik naast school wilde komen werken op de Dierenhoeve als we op de camping zijn. Naast de vaste dieren werden er soms ook gewonde diertjes gebracht. Deze worden opgevangen en verzorgd totdat ze werden opgehaald door de opvang of de dierenambulance. Het was nooit saai en ik genoot ècht van de dieren en de kinderen die langskwamen!

Afgelopen schooljaar heb ik examen gedaan, ben ik geslaagd en kon ik van de zomer lekker lang op Samoza zijn. Naast de Dierenhoeve ben ik afgelopen zomer ook Joey, Carst en Loïs gaan helpen en was ik dus ook geregeld te vinden achter de bar in de Chill Down. Helpen opbouwen voor een evenement, Chill Down versieren, opruimen, schoonmaken, dansen met de kinderen, spelletjes doen, gezelligheid en dat met superlieve collega’s, waarvan er ook een aantal echte vrienden/vriendinnen zijn geworden. Ik voel me hier thuis en geniet hier enorm!

Ondertussen heb ik na 2 jaar Dierenhoeve besloten daar te stoppen en ga ik Joey, Carst en Loïs helpen waar ik kan. Ik heb alweer superveel zin in het nieuwe seizoen!! Ons oude VW-busje hebben we ook nog steeds en die mag af en toe ook mee naar de camping. Dan staat ze voor onze stacaravan, slapen we er wel eens in en rijden we door de prachtige omgeving rondom Samoza. Voorlopig ga ik nog steeds heel graag mee met m’n ouders en ooit…, ooit hoop ik hier ook mijn eigen stacaravan te hebben!”

Ik geef de pen door aan Sharita Niezen!

Liefs Isabelle

Een cadeautje voor jou!

Vanaf 1 januari 2024 gaan we een samenwerking aan met Wait, de digitale leesmap. Hiermee krijgen jullie tijdens je verblijf op Samoza toegang tot heel veel tijdschriften, boeken en luisterboeken. Je kunt de digitale leesmap vinden in de app van Samoza onder het kopje: Faciliteiten. De populairste tijdschriften, boeken en luisterboeken zijn gratis voor jullie beschikbaar tijdens je verblijf. Bij het openen van de app is er een overzicht van alle covers. Tijdschriften zijn in mobiel vriendelijke leesfunctie beschikbaar, meerdere pagina’s tegelijkertijd overslaan is eenvoudig en de app onthoud waar je de vorige keer bent gebleven.

Wait RR Reis

Een bericht van de Dierenhoeve

“Het afgelopen jaar hebben we enorm mogen genieten van de dieren op de Dierenhoeve. We kregen maar liefst 7 jonge geitjes en een schattig klein lammetje! Uiteraard zijn er ook momenten geweest dat we even flink hebben moeten slikken. Zo verhuisde onze bok Harry samen met zijn vriendinnetje Malki. Uiteindelijk hebben we helaas afscheid moeten nemen van al onze grote geiten, gelukkig niet omdat ze dood gingen, maar omdat het beter was voor de geiten zelf. We hebben dit jaar dus dieren zien komen en helaas ook weer zien gaan. Zo is het leven. We hebben op dit moment één konijn apart zitten met een mogelijke hersenbloeding want dit kan ook dieren treffen. We hopen dat ie opknapt. 

We vingen het afgelopen jaar 1 eekhoorn en 7 wilde vogels op, de meeste gingen door naar gespecialiseerde opvang plekken, zoals onze eekhoorn. Deze ging naar de eekhoorn IC. Doordat je deze zomer al jouw lege blikjes en flesjes inleverde bij ons, spaarden we maar liefst ruim 200 euro bij elkaar. Een deel ging naar de eekhoornopvang en een ander deel naar Stichting Flappus in Zwolle. Stichting Flappus vangt naast konijnen en cavia’s ook andere dieren op en we steunen dit doel graag! 
Tijdens de kerstvakantie hebben we ook een kerstcadeaustalletje waar je voor weinig geld een leuk cadeautje kunt scoren. De opbrengst is ook deze keer weer voor Stichting Flappus. 

Naast een kerstcadeautje vinden onze dieren het ook fijn wat aandacht te krijgen. De dierenpatatjes staan al klaar! Wat er zoal te doen is tijdens de vakantie op de Dierenhoeve staat in het programma en de aangepaste openingstijden staan op het hek. 
De dwerggeitjes met hoorntjes gaan volgende maand verhuizen. Het zijn zusjes en ook zij blijven samen. We moesten helaas dit jaar afscheid nemen van onze oude schapen. Ze werden 14 jaar oud en inmiddels staan er 5 jonge schaapjes in de wei waar we volgend jaar weer lammetjes van hopen te krijgen. Onze schaapjes zijn supertam en dat houden we graag zo. Je mag onze schapen heerlijk komen knuffelen, maar  mocht je onze schaapjes ergens tegen komen omdat ze daar  lekker een paar uurtjes mogen grazen, laat ze dan met rust en ga niet over het hek klimmen, want dat is zeker niet de bedoeling!
Onze ezel Paul en onze pony Karen gaan, hoewel al op leeftijd, regelmatig uit wandelen. Wil je af en toe meelopen, dan ben je van harte welkom, een kip of konijn knuffelen mag natuurlijk ook! 
Fijne feestdagen en tot snel!”

Allemaal vogelvelden!

In 2024 krijgen de kampeervelden ‘Roodkapje’ en ‘Landhuisje’ een andere naam. Al onze andere velden hebben al een vogelnaam en we vonden dat deze velden ook niet meer konden achterblijven. Vanaf 2024 worden deze velden vernoemd naar: ‘Roodborstje’ en ‘Leeuwerik’. Leuk toch!

Wist je dat er heel veel vogels op- en om Samoza leven? Dit komt door de uitgebreide variatie aan verschillende struik- en boomsoorten die je hier vindt. De vogelsoorten die je hier veel ziet, zijn de Grote bonte specht, de Boomklever, de Boomkruiper en de Gaai. Maar ook vind je hier diverse mezensoorten, Roodborstjes, de Winterkoning, de Vink, de Goudhaan, de Zanglijster, de Fitis, de Tjiftjaf, de Houtduif en de Raaf. Ken jij ze allemaal?

Website afbeeeldingen 4

Wachtwoord Samoza Free

Het wachtwoord van de gratis wifi wordt per 2024 gewijzigd van ‘samoza2023’ naar ‘samozawifi’. Indien je nog bent ingelogd met ‘samoza2023’, kan het zijn dat je bij de wifi-instellingen op ‘netwerk vergeten’ moet drukken, om daarna het nieuwe wachtwoord in te voeren. Voordeel: dit wachtwoord hoeft nu niet meer elk jaar gewijzigd te worden, dus zodra je eenmaal bent ingelogd, zal je iedere keer als je op de camping komt, weer automatisch ingelogd worden.

Kerstdiner met onze collega’s

Samen met alle collega’s, van de Vacantievreugd-parken en van de Horst Groen, hebben wij op donderdag 14 december ons jaarlijkse kerstdiner gehad. Het eten was heerlijk, de sfeer was ontzettend gezellig en we zijn allemaal weer enorm verwend door Egbert!

Lekker Winters recept

Voorbereiden 5 min. | Bereiden 5 min. | 8 personen

Warme chocolademelk met Butter scotch

  • 1¼ l melk
  • 350 g pure kookchocolade, gesmolten
  • 160 ml likeur met Butter scotch smaak
  • Gemalen nootmuskaat, voor garnering
  1. Verwarm de melk in een steelpan, op middelhoog vuur, tot tegen de kook aan.
  2. Gebruik een elektrische melkopschuimer of melkklopper om de melk te laten schuimen.
  3. Verdeel de chocolade over 8 hittebestendige glazen en voeg aan elk 1 el van de likeur toe.
  4. Verdeel de opgeschuimde melk over de glazen en bestuif met nootmuskaat.
Website afbeeeldingen 5

De leukste uitjes in de omgeving!

Lichtjeswandelingen Gloei

Volg de lichtjes langs het pad en laat je verrassen door bijzondere verlichte objecten, magische acts en klein live-muziek. Samen met Staatsbosbeheer neemt Stichting Gloei je graag mee om de nachtelijke kant van de prachtige omgeving van Nunspeet te ontdekken. De verlichte route is in ongeveer één uur te bewandelen door jong en oud! 26, 27 en 28 december!

Koop je ticket

Sfeer bij de schaapskooi

Bezoek op 27 december tussen 15.00 en 17.00 uur de schaapskooi in Elspeet. Geniet van de schapen en de sfeervolle kerstversiering!

Lichtjeswandeling bezoekerscentrum Nunspeet

De gezelligste gezinsactiviteit van het jaar! Op donderdag 28 december en vrijdag 5 januari is het bos rondom bezoekerscentrum Nunspeet weer sfeervol verlicht! De kinderen toveren een leeg blik om tot een mooi lantaarntje en gaan het schemerige bos in. Met het lantaarntje in de hand, worden de lichtjes gevolgd die de route aangeven. De flakkerende kaarsjes zorgen voor een gezellige sfeer in het bos. Samen met lichtgevende kabouters en dieren voelt het sprookjesachtig aan. Halverwege de wandeling kan je je opwarmen bij het kampvuur en staat er lekker (warm) drinken voor je klaar.
Bij terugkomst kunnen de kinderen een broodje bakken boven het kampvuur. Een knakworstje erop en smullen maar!

  • Van 16.30 tot 18.30 uur kan er geknutseld worden.
  • De wandeling kan tussen 17.00 en 19.00 uur gestart worden. 

Kosten:
Kinderen: € 8,50 per kind (inclusief lantaarntje, wandeling, broodje met knakworst, ranja of chocolademelk). Lopen ze liever met hun eigen lantaarn, dan kost het € 6,00 per kind.

Ouders/begeleiders:  € 3,50 (inclusief koffie, thee of chocolademelk)

De route van bijna 2 km gaat over ons verharde pad, dus ook geschikt voor kinderwagens of rollators.

Koop je ticket

Veluwse Wandeldagen - 8,9-10 februari

Geniet drie dagen lang van de mooiste wandelroutes met afstanden van 10 - 15 km. Start in Elburg, Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Hulshorst, Nunspeet of Putten.

Lees meer

Wildsporen bosexcursies

Elke donderdag kun je samen met een gids mee op een prachtige winterse excursie. De gids zal je onderweg alles vertellen over de flora en fauna. De gids heeft veel ervaring en kennis over het gebied. Tijdens de excursie is het ook mogelijk wildsporen te spotten, dus hou je oren en ogen altijd open!

Kosten: € 9,50 p.p.
Vertrek: Parkeerplaats tegenover ingang Mennorode
Aanvang: 15.00 uur

Lees meer

WinterLichtTour

22 december 2023, 18.00 uur tot 22.30 uur. De tocht vindt plaats door Nunspeet, Vierhouten, Elspeet, en Hulshorst.

Rondrit met verlichte voertuigen door gemeente Elburg & Nunspeet

23 december 2023, van 18.30 uur tot 20.30 uur, start bij parkeerplaats de Oude Vos in Elburg (Havenkade).

Smokey Christmas

23 december 2023, 12.00 uur tot 22.00 uur op de Nijverheidsweg 4 in Nunspeet.

Kerstsamenkomst in het Oranjepark in Nunspeet

24 december 2023, van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Lichtjeswandeling Gloei

26 t/m 29 december 2023, van 15.00 uur tot 23.00 uur in het Zandenbos (Van Petersom Ramringweg in Nunspeet).

Viering van oud en nieuw

1 januari 2024, van 0.00 uur tot 4.00 uur op het weiland nabij Harderwijkerweg 459-463 in Hulshorst.

Nieuwjaarsduik in de Zandenplas in Nunspeet

1 januari 2024, van 12.00 uur tot 12.15 uur.

Nieuwjaarsloop

6 januari 2024, van 9.00 uur tot 14.00 uur op de Brandsweg 3 in Hulshorst.

Veluwse Wintercompetitie voor op de mountainbike

6 januari 2024, van 8.30 uur tot 16.00 uur in de Zandenplas in Nunspeet.

Midwintersnertwandeling bij Molen De Duif

27 januari 2024, van 9.00 uur tot 16.00 uur, Molenweg 91 in Nunspeet.

De leukste winterweetjes op een rij

Wist je bijvoorbeeld dat er ooit een temperatuur van -89,2 °C is gemeten? Op de Zuidpool gelukkig, no worries. We doen een kleine greep uit de wonderwereld van ijskoude cijfers en winterse weetjes. Zo ben je weer up-to-date, en heb je leuke gespreksstof tijdens het kerstdiner.

De snelste skiër ooit

De Franse skiër Simon Billy heeft het wereldrecord te pakken. Hij skiede met 255,5 kilometer per uur van een berg af. Dat is bijna net zo hard als een racewagen rijdt tijdens de Formule 1!

Japan is het sneeuwrijkste land

Van alle bewoonde gebieden in de wereld heeft Japan by far de meeste sneeuwmeters. Het woord Japan betekent overigens ‘oorsprong van de zon’, best ironisch. De stad Aomori pakt de meeste sneeuw. Zijn wij in Nederland blij met een paar centimeter sneeuw per jaar, daar valt gemiddeld elke winter 7,9 meter sneeuw. Er is zelfs een toeristische bustoer door een van de meest besneeuwde gebieden in het land.

1908: het jaar van de skilift

Je leest het goed, ruim 115 jaar geleden bedacht de Duitser Robert Winterhalder de eerste skilift. Daarvóór klommen mensen de berg op, wat snel ging vervelen. Daar wilde Winterhalder iets aan doen, en hij ontwierp een sleeplift die werd aangedreven door een windmolen. Een groot succes: tot de dag van vandaag worden veel ideeën van de uitvinder gebruikt in skiliften. Bedankt Robert!

Je telefoonaccu gaat tot 40% sneller leeg als het vriest

Niet direct een nieuwe telefoon halen dus! De meeste accu’s zijn gemaakt voor temperaturen tussen de 0° C en 35° C, warmer of kouder gaat minder goed. Het helpt om je telefoon zelf warm te houden, bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas. You’re welcome😉.

Team Samoza wenst jullie allemaal een goed, gezond en geweldig mooi 2024!

Website afbeeeldingen 7
Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!