Maandelijkse nieuwsbrief

Een nieuw jaar is aangebroken, vol nieuwe kansen en mogelijkheden. We hopen dat jullie allemaal een zeer positief en gezond begin van het nieuwe jaar hebben gehad en net zo uitkijken naar het komende jaar als wij. Wij hebben er heel veel zin in en zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een geweldig vakantieseizoen.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔ Nieuwe horeca-exploitant ✔ Energietarieven 2024 bekend ✔ Elspeterweg afgesloten in februari ✔ Brandpreventie rondom je plek ✔ Save the date!

Nieuwe horeca-exploitant

Tijdens de nieuwjaarsborrel maakte Egbert bekend dat Saxenburg dit seizoen gerund wordt door een nieuwe exploitant, namelijk Johan, Ewa en hun zoon Jordy. Gerard en Patricia blijven de snackbar runnen samen met hun zoons. Zo hebben beide exploitanten meer tijd en mogelijkheden om ieder hun eigen horecazaak te runnen. We wensen beide pachters heel veel succes dit seizoen!

Nieuwjaarsborrel een succes!

Op zaterdag 6 januari konden we weer allemaal genieten van de nieuwjaarsborrel in Grand Café Saxenburg. De borrel begon om 16.00 uur, en wat was er meteen al een grote opkomst! Gezellig dat we lekker bij elkaar konden komen om te genieten van een drankje en een hapje én samen te proosten op het nieuwe jaar. Bedankt voor jullie komst!

Nieuwjaarsborrel Naturistencamping Flevo Natuur

Elspeterweg afgesloten in februari

De spoorwegovergang Elspeterweg gaat verdwijnen en maakt plaats voor een onderdoorgang onder het spoor. Hiervoor is het nodig dat de rotonde Elspeterweg/Plesmanlaan wordt verlaagd. Als gevolg van deze werkzaamheden zal de Elspeterweg in de periode 29 januari - 23 februari 2024 alleen te gebruiken zijn in noordelijke richting, dus vanaf de A28 naar het centrum. Hiervoor zal een tijdelijke ‘bypass’ worden aangelegd, rond het Veluwetransferium. Deze maatregel geldt niet voor vrachtwagens, die kunnen vanaf de A28 alleen Nunspeet bereiken via de afslag Eperweg. Op enkele momenten zal de Elspeterweg volledig afgesloten zijn. Verkeer vanuit centrum Nunspeet naar de A28 wordt omgeleid via de Eperweg. Vanuit Harderwijk is de adviesroute de Harderwijkerweg.

Eperweg afgesloten

Door het beperkte gebruik van de Elspeterweg zal de afrit A28 Eperweg tijdelijk drukker worden. Om opstoppingen op de A28 te voorkomen zal vanuit verkeersveiligheidsoogpunt (dringend advies van Rijkswaterstaat) de Eperweg vanaf de A28 richting Epe tot aan de rotonde bij Soerelseweg/Tongerenseweg tijdelijk worden afgesloten. Dit zorgt voor een goede doorstroming op de afslag A28 Eperweg. Verkeer van en naar Epe kan omrijden via ’t Harde (N309, over ‘de knobbel’).

De maatregelen op een rijtje:

29 januari – 23 februari

Elspeterweg éénrichtingsverkeer van A28 richting centrum (vrachtverkeer alleen via A28 afrit Eperweg)

13 februari – 16 februari

Tussen 10.00 en 15.00 uur Elspeterweg volledig afgesloten

24 februari

Elspeterweg gehele dag afgesloten

2 maart – 4 maart (05.00 uur)

Dit weekend is de Elspeterweg volledig afgesloten

Genoemde maatregelen hebben nagenoeg geen consequenties voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen in deze periode grotendeels het bestaande voet- en fietspad langs de Elspeterweg blijven gebruiken.

Energietarieven 2024 bekend

De energietarieven voor 2024 zijn bekend. De nieuwe tarieven vanaf de meteropname in december 2023 voor de jaarplaatsen/koopkavels zijn als volgt:

Elektra: € 0,40 per kWh (2023: € 0,40)

Propaan: € 4,45 per m³ (2023: € 4,85)

Water: € 3,94 per m³ (2023: € 3,51)

Teruglevering elektra € 0,15 per kWh (2023: € 0,17)

Elektra tarief seizoenplaats 2024

Voor de seizoengasten die aan het einde van het seizoen meer dan 500 kWh elektra hebben verbruikt, wordt € 0,47 per kWh in rekening gebracht. Bij de voorseizoengasten is er 200 kWh bij de prijs inbegrepen en bij de voorseizoen-plusgasten 225 kWh.

Tips voor energiebesparing

 • Plaats tochtstrippen
 • Isoleer je chalet/caravan
 • Douche korter
 • Gebruik energiezuinige verlichting
 • Doe het licht uit
 • Zet apparaten uit en niet op stand-by
 • Gebruik de droger minder
 • Gebruik energiezuinige apparaten
 • Installeer een programmeerbare thermostaat
2

Snelheid op het park

Wij willen iedereen verzoeken rekening te houden met de toegestane snelheid, ook nu het wat minder druk is op het park. Dit bevordert de veiligheid, het vakantiegenot van medegasten en geeft onoplettende en spelende kinderen meer vrijheid. Op de camping mag je maximaal 5 km per uur (stapvoets) rijden en op de toegangsweg maximaal 10 km per uur. Wanneer we kentekens van hardrijders doorkrijgen of wanneer we de hardrijders zelf zien, worden de bestuurders gewaarschuwd. Bij een tweede melding blokkeren we het kenteken. Houd je aan de snelheid, daar wordt iedereen blij van.

Omheining voor je hond op je seizoenplaats

Deze informatie hebben we al eerder met jullie gedeeld, maar bij deze nogmaals, zodat onze nieuwe seizoengasten hier dit jaar ook rekening mee kunnen houden. We vinden het heel gezellig dat je hond meegaat naar Samoza. Binnen de omheining bij je plek mag je hond lekker loslopen. Het is wel van belang dat je de juiste omheining hebt. Het is voor seizoenplaatsen op Samoza alleen nog maar toegestaan om 2 soorten omheining te plaatsen om je plek. Het gaat hierbij om een schapennet en het type hekwerk/hondenren op de foto. Dit betreffen 2 systemen die niet met palen in de grond worden bevestigd, maar met grondpinnen (hondenren o.a. verkrijgbaar via www.vidaxl.nl). Alle andere omheiningen, zoals hout, dubbelstaafmat of zelfgemaakte constructies zijn niet meer toegestaan op kampeer-/seizoenplaatsen. Zo behouden we het camping-karakter en voorkomen we schade aan bekabeling in de grond.

Hondenomheining samoza

Verhuizing VVV Nunspeet

Vanaf 15 januari 2024 zal VVV Nunspeet gevestigd zijn op een nieuw adres aan de Stationslaan 31b. Hoewel de locatie midden in het centrum erg fijn was zal de nieuwe locatie ook zeker voordelen bieden op het gebied van zichtbaarheid en bereikbaarheid.

Brandpreventie rondom je plek

Het voorkomen van natuurbrand is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de brandweer, de gemeente, de natuurbeheerders, de recreatieondernemer, maar zeker ook van jou als recreant en gebruiker. Wellicht ga je dit winterseizoen of in het voorjaar aan de slag op je plek. Het zou mooi zijn als kansen voor een natuurbrandveiligere inrichting van jouw tuin dan worden benut. Hieronder vind je een checklist voor brandpreventie rond je recreatieobject en in jouw tuin:

 • Plant brandveiligere begroeiing rondom je plek, zoals de groenblijvende Ligusterhaag
 • Verwijder droge en brandbare begroeiing op je plek, zoals snoeiafval, takken en bladeren
 • Zorg dat je locatienummer goed zichtbaar is vanaf de weg voor hulpdiensten
 • Houd dakgoten en platte daken in droge periodes vrij van blad en naalden

Meer informatie: www.brandweer.nl/natuurbrand

3

Seizoenopening – zaterdag 23 maart – Save the date

Zet het nu alvast in je agenda: de Seizoenopeningsborrel!

Zaterdag 23 maart nodigen we jullie vanaf 19.00 uur allemaal weer heel graag uit voor een gezellige Seizoensopening bij Grand Café Saxenburg. Onder het genot van een drankje kunnen jullie weer gezellig met elkaar bijpraten en proosten op het nieuwe seizoen. De consumptiebonnen worden tussen 19.00 en 21.00 uur uitgegeven.

Activiteiten voorjaar bekend

Nog even geduld en dan staat de voorjaarsvakantie weer voor de deur! Dat betekent dat we ook weer van start gaan met leuke activiteiten. De animatieprogramma's voor de voorjaarsvakantie, de weekenden voor én met de start van het seizoen zijn al in de app te bekijken. Wij hebben er weer heel veel zin in, jullie ook?

Download de app
Camping veluwe kindvriendelijk knutselen 4

Liebe Gäste

Het kan voorgekomen zijn dat je in de afgelopen periode in de mail bij de nieuwsbrief werd aangeschreven werd met ‘Liebe’ in plaats van ‘Beste’. Dit was een fout in ons reserveringssysteem waar wij helaas niets aan konden doen. Inmiddels is deze fout opgelost door de reserveringspartij. Mochten jullie dit desondanks nog een keer voorbij zien komen, laat het ons dan vooral weten.

Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!