Nieuwsbrief juni

Hierbij sturen we je de nieuwsbrief van juni. De zomervakantie komt steeds dichterbij. We hebben al een aantal heerlijke zomerse weekenden achter de rug, maar kunnen niet wachten tot we met zijn allen van een lange vakantie kunnen genieten. Er staan deze zomer ook weer zoveel leuke dingen op de agenda: Zwemmen, glijden, paardrijden, braderieën, spooktochten, Samoza Music festival, de Light Walk, het voetbalweekend, het huttenbouwfeest en nog zoveel meer!

Deze nieuwsbrief is een speciale uitvoering. Een nieuwsbrief vol extra’s en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier en een heel fijn seizoen!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

Nieuw Samoza Magazine!

Yoga op het strand, iets voor jou?

Opladen elektrische auto’s

Nieuws van Club Downstairs

Samoza’s pen

En nog veel meer……

Nieuw Samoza magazine!

Het nieuwe Samoza Magazine is vanaf nu verkrijgbaar. Boordevol wetenswaardigheden, leuke uitjes in de omgeving en spelletjes. Vraag ernaar bij onze receptie!

Tips voor gratis natuur apps!

Weet wat er om je heen vliegt. Fuut, fuut… Wat voor vogel hoor ik?

BirdNET gebruikt kunstmatige intelligentie om meer dan 3.000 van de meest voorkomende vogelsoorten wereldwijd te identificeren. Je neemt het geluid van een vogel in je omgeving op, en dan zoekt de app naar soortelijke vogelgeluiden. Door deze vogelgeluiden op te nemen help je de app ook om nog preciezer te worden.

Download de app hier voor Android of iOS.

Welke sterrenbeelden zijn er te zien?

Lig je romantisch op je rug naar de sterren te staren, maar weet je eigenlijk helemaal niet waar je naar kijkt? Wil je hier graag meer over weten? Pak dan de Star Walk 2 app erbij. Je richt de camera op de sterren die je wil identificeren, en het antwoord verschijnt in beeld.

Is het een vliegtuig, is het een vogel, of een satelliet? Jij weet het! Daarnaast deelt de app ook het laatste nieuws over gerelateerde topics en leuke weetjes.

Download de app hier voor Android of iOS.

De horeca & supermarkt in een nieuw jasje

We zijn al een tijdje bezig om Samoza om te toveren in de nieuwe huisstijl. Stap voor stap zien jullie het park veranderen. Afgelopen week is de buitenkant van de Snackhoek afgemaakt en zijn de buitenzijdes van Saxenburg, de Pizzapunt en de supermarkt aangepakt. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat!

Yoga op het strand, iets voor jou?

Yoga, je hebt er vast van gehoord en wellicht ook wel eens uitgeprobeerd. Yoga is een eeuwenoude leer die zijn oorsprong vindt in India. Het leuke aan yoga is, dat er door de verschillende vormen, voor iedereen wel een passende variant is. Of je nu op zoek bent naar een fysieke uitdaging of juist mentale ontspanning, het is allemaal mogelijk. Wij waren nieuwsgierig en wilden zelf wel eens een yogales uitproberen. Samoza’s marketingmanager Tessa van den Bos ging op pad voor haar eerste yogales op het strand.

“Yoga is in de afgelopen jaren ontzettend gestegen in populariteit. Zeker voor mij als sportschoolbezoeker leek het me interessant. Door de krachttraining ben ik behoorlijk stijf geworden en merk ik dat het steeds minder gemakkelijk is om mijn lichaam flexibel te houden. Yoga zorgt voor een verbetering van flexibiliteit en het versterkt spieren, lichaamshouding en botten. Eigenlijk allemaal dingen waar ik in de sportschool veel baat bij kan hebben. Het maakt je tevens bewust van je ademhaling tijdens beweging en het zorgt ook voor ontspanning. Vooral dat laatste leek me ook erg prettig.”

“Via Instagram zag ik een foto voorbijkomen van yogaschool ‘love4yoganunspeet’ met als titel: YOGA ON THE BEACH. Dat zag er heerlijk uit; buiten, ontspannen in het zonnetje op het strand. Op zondag 18 juni was ik erbij. In gemakkelijke sportkleding met een strandlaken als yogamat en een flesje water meldde ik mij op het strand van vakantiepark Europarcs Bad Hoophuizen in Hulshorst (9 km vanaf Samoza). Een groepje van 10 vrouwen en zelfs 2 mannen zat al klaar op hun handdoek en matje op het strand. De blauwe lucht, het zachte briesje en het zonnetje dat door begon te komen, maakten het plaatje compleet. Yogadocente Heidi heette mij vriendelijk welkom en ik zocht een plekje op het strand. Het begin van de les was best even wennen. Je bent niet heel ‘actief’ bezig, je moet proberen te ontspannen (mijn gedachten dwalen steeds af naar alles wat ik moet doen de komende week) en je moet je focussen op je ademhaling. Je beweegt op je ademhaling. Adem in is een beweging, adem uit is een andere beweging. Bewegingen maken tijdens een uitademing vergt wat oefening en timing. Focus! Tessa, fluister ik mezelf steeds toe. Gedurende de les worden de oefeningen soms behoorlijk intensief. Soms voel je spieren branden of rekt het één en ander flink op. Af en toe hoor ik ook het één en ander kraken, het zal de leeftijd wel zijn 😊. Wat links en rechts is, lijkt soms ook een hele moeilijke opdracht te zijn. De krijger-houding voelt echt heerlijk. Met het uitzicht op het Veluwe Meer voel ik me bijna als een surfer (maar dan op het zand). Het laatste kwartiertje van de les staat in het teken van ontspanning en ik merk dat ik dat heel prettig vind. Je hebt dan even de tijd en rust om alle spanning van de dag los te laten en te oefenen met mediteren. Omdat ik hier zelf thuis geen tijd voor maak, is het tijdens zo’n yogales toch gemakkelijker. Ik voel me helemaal loom en zou zo een dutje kunnen doen, heerlijk. Je mag na afloop zo lang blijven liggen als je wilt, een kadootje zo met de zon op je gezicht. Ik denk dat yoga, naast de intensieve trainingen die ik wekelijks doe, wel eens een ontspannen manier kan zijn om met mijn lichaam bezig te zijn. Het is voor mij echt een me-time moment. Binnen de yogaschool worden veel verschillende vormen van yoga aangeboden. Ik heb dus nog heel wat uit te proberen! Het ideale is; dat kan ook tijdens de pauze op Samoza, met uitzicht op het bos, heerlijk!”

Wil jij ook eens een yogales uitproberen of ben je ervaren en wil je dit in de buurt van Samoza oppakken? Wij hebben dé tip! Elke zondagochtend (tot september) op het strand bij Europarcs Bad Hoophuizen (Varelseweg 21, Hulshorst) kun je een yogales volgen. Neem je eigen matje of strandlaken mee. Losse les is € 10,00. Wie doet er mee?

BHV Training

Op dinsdag 27 juni is het weer tijd voor onze BHV Training. We gaan met het volledige team de training volgen en daarom is het voor jullie belangrijk om te weten dat de receptie deze dag om 16.00 uur sluit! We zijn na 16.00 uur telefonisch wel te bereiken via onze collega’s op camping Ommerland in Ommen. De meeste collega’s op ons park hebben hun BHV certificaat, dus als er iets gebeurt op het park laat het ons weten, zodat we kunnen handelen! Samen kunnen we werken aan de veiligheid op ons park.

Opladen elektrische auto’s

We willen jullie graag herinneren aan een belangrijk aspect m.b.t. de oplaadpunten op ons park voor elektrische voertuigen. Om ervoor te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft hun auto op te laden, willen we vragen om de laadpalen niet te lang bezet te houden. Het delen van de laadinfrastructuur is essentieel om een soepele en efficiënte oplaadervaring te garanderen voor alle gebruikers. Er zijn 2 laadpalen en in de toekomst worden er meer bij geplaatst. Tot die tijd is het vooral van belang om rekening met elkaar te houden. We begrijpen dat het opladen van een elektrisch voertuig tijd kan kosten, vooral als de batterij leeg is. Echter, vragen we vriendelijk om na het voltooien van het opladen zo snel mogelijk je auto van de laadpaal te verwijderen, zodat anderen ook de mogelijkheid hebben om hun auto op te laden. Om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke toegang heeft tot de laadpaal, vragen we jullie om de volgende richtlijnen in acht te nemen:

  • Beperk het parkeren bij de laadpaal tot de benodigde tijd om je voertuig op te laden.
  • Als je merkt dat je auto volledig is opgeladen, verplaats hem dan onmiddellijk naar een reguliere parkeerplaats, zodat anderen de laadpaal kunnen gebruiken.
  • Stal de laadkabel niet onnodig lang aan de laadpaal. Als het opladen is voltooid, berg de kabel dan netjes op in je auto.
  • Door deze simpele richtlijnen te volgen, dragen jullie bij aan een positieve oplaadervaring voor iedereen. We willen een gemeenschap creëren waarin we elkaar ondersteunen en waarin elektrische voertuigen makkelijk en efficiënt kunnen worden opgeladen.

Samen kunnen we zorgen voor een soepele rotatie bij het gebruik van de laadinfrastructuur, zodat iedereen de kans krijgt om hun auto op te laden.
Tip: schaf een parkeerschijf voor een E-car aan. Hier kun je laten zien wanneer je auto vol is, zodat men weet wanneer er plek is. Ook kun je er je telefoonnummer op noteren, zodat mensen je kunnen bereiken. En bedenk ook of het nodig is dat je auto 100% vol is. Misschien is 80% ook wel voldoende om op je volgende bestemming te komen?

Toiletpapier proppen

Lieve gasten, onze facilitaire dienst houdt voor jullie de sanitairgebouwen schoon. Nog steeds horen wij dat er jeugd in de gebouwen rondhangt, nu gaan ze zelfs natte proppen toiletpapier maken en hiermee tegen de wanden gooien. Neem dit alsjeblieft met je kinderen door en/of spreek ze er op aan. Papier is kostbaar en ook het schoonmaken is een grote klus. We willen graag toiletpapier blijven leveren in het sanitair, maar dit maakt het niet makkelijk.

Een bericht van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer start in september 2023 met het uitvoeren van herstelmaatregelen bij de Zandenbosvennen. Samen met de klankbordgroep uit Nunspeet is er afgelopen jaar naar een definitief plan toe gewerkt. Wil je weten welke maatregelen er uitgevoerd zullen worden en waarom er voor deze maatregelen gekozen is? Geef je dan nu op voor een rondgang langs de Zandenbosvennen.

Waar verzamelen?

Start: Parkeerplaats Ronde huis in het Zandenbos

Wanneer?

- Woensdag 21 juni, start om 10.00 uur

- Zaterdag 24 juni, start om 13.00 uur

- Zaterdag 26 augustus, start 10.00 uur

Hoe op te geven?

Je kunt je opgeven via het mailadres: veluwe@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van: “aanmelding publieksrondgang Zandenbosvennen”, en welke datum je mee wilt. Na aanmelding, krijg je een bevestigingsmail met overige informatie.

Meer informatie over het gehele proces?

Voor meer informatie kun je kijken op het boswachtersblog: http://www.boswachtersblog.nl/veluwe

Hier vind je informatie over het gehele proces samen met de klankbordgroep en andere relevante informatie over bijvoorbeeld de werking van een ven

Animatie

De Bo & Bibi Bosclub is bijna helemaal klaar! We gaan dus weer volop knutselen en spelen in de Bosclub! Om nog mooiere knutsels te kunnen maken zijn wij opzoek naar lege wc rollen, eierdozen, glazen potjes of ander leuk knutsel materiaal! Mocht je dit over hebben, kan je dit inleveren bij de Bosclub tijdens de knutsel of bij de receptie! Alvast super bedankt namens Bo & Bibi!

Ook hebben we deze zomervakantie een bomvol programma met de leukste, gekste en gaafste activiteiten! Doe jij ook mee met de zwem4daagse, de 3 biggetjes de musical, het huttenbouwfeest of één van de andere te gekke activiteiten? Bekijk het programma in de app.

Download de app

Nieuws van Club Downstairs!

De zomervakantie staat voor de deur en er is alweer heel veel voorbereid! Wist jij dat je kan darten in Club Downstairs? Er zijn 2 luxe dartbanen voor iedereen van 16 jaar en ouder! Je moet wel zelf pijlen mee nemen. Op de vrijdagen zijn we open voor alle leeftijden, je kan dan met je hele familie komen darten!

Ook merken we dat de vraag naar poolen alleen maar toeneemt. Wij mogen het goede nieuws vertellen dat we er een tweede pooltafel bij krijgen! We hopen dat deze halverwege de zomervakantie wordt geleverd!

Bekijk de line-up in de afbeelding hieronder.

Voor in je agenda!

Samoza Music Festival – vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus

Dit jaar pakken we met Samoza Music Festival groots uit!! Niet met de zachte ‘g’ maar wel met carnaval!! Samoza wordt omgetoverd tot een groots carnavalsdorp genaamd ‘t Hertenlaand.

Het park wordt versierd en er worden verschillende carnavalsactiviteiten georganiseerd. Denk je aan carnaval? Dan denk je aan optochten en feestjes! Deze activiteiten zul je dit weekend dan ook zeker voorbij zien komen. Op vrijdag hebben we een heel leuk jeugdprogramma en verschillende familieactiviteiten! Zaterdag is het groot feest met artiesten!! Kom je ook? Heel de dag lekker in je carnavalsoutfit of lekker in je gekste onesie!

Bekijk de line-up in de afbeelding hieronder.

De leukste activiteiten op het park!

Met de zomer in aantocht kijken we ook uit naar zoveel leuke activiteiten. Ons animatieteam heeft weer een bomvol programma samengesteld. We lichten hier een aantal activiteiten voor jullie uit. Ben jij erbij?

Spooktocht | 30 juli en 17 augustus

Het is altijd spannend tijdens de spooktocht! Durf jij het aan in het donker? Deze nachten ga je niet snel vergeten……..

Light Walk | 27 juli en 22 augustus

Deze avond mag je niet missen! Je kunt genieten van diverse licht-, geluid en vuuracts, die je onderweg tegenkomt tijdens de Light Walk. Natuurlijk ben je zelf ook verlicht!

Huttenbouwfeest | 1, 2 en 3 augustus

Drie dagen lang heerlijk bezig zijn met allemaal andere kinderen om een prachtige hut te bouwen..

Outdoor schuimparty | 25 juli en 26 augustus

Feest jij met ons mee in het schuim? Dit wordt weer een geweldig openlucht feestje voor jong en oud.

Voetbalweekend | 5 en 6 augustus

Een weekend vol voetbal! Er zijn voetbaltoernooien en allerlei andere leuke voetbalactiviteiten

Graffiti Workshop | 13 augustus

Leer graffiti spuiten als een echte pro! Doe mee met deze leuke workshop!!

Poolparty | 15 en 27 augustus

Het is altijd gezellig tijdens de poolparty! Of het nu in het binnenzwembad of buitenzwembad is, het is één groot spetterend feest!

Er worden deze zomer zoveel gave activiteiten georganiseerd. Zet ze in je agenda en zorg dat je erbij bent.

Bekijk de events

Wil je op de hoogte blijven van het gehele animatieprogramma? Download de Samoza app op je telefoon.

Download de app

Werkzaamheden Stationsomgeving

Vanaf woensdag 21 juni 2023 worden de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen in de stationsomgeving weer opgepakt. Er vinden werkzaamheden plaats (een gestuurde boring) langs de Elspeterweg onder de rotonde Plesmanlaan door. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt tot en met medio juli de fietstunnel en een deel van het fietspad aan de Elspeterweg afgesloten (zie bijgevoegde afbeelding). Fietsers worden omgeleid via het Vennenpad. De rijbanen van zowel de Plesmanlaan als de Elspeterweg blijven open voor gemotoriseerd verkeer.  Ook worden werkzaamheden (gestuurde boringen) uitgevoerd tussen de Plesmanlaan en het P+R-terrein naast het spoor aan de F.A. Molijnlaan. De westelijke inrit en enkele parkeerplaatsen zijn daarom afgesloten. De taxiplaatsen en Kiss & Ride op het Stationsplein blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Samoza’s pen

Hallo wij zijn Gonny en René

We zijn 10 jaar geleden op Samoza én op ons plekje verliefd geworden en we hebben het er enorm naar ons zin. Omdat we toen in Limburg woonden, en onze kinderen en kleinkinderen in het Noorden van het land woonden, waren we op zoek naar een recreatieplek op een minder grote afstand van onze kinderen. Zodat we er wat makkelijker heen konden en het voor hen wat gemakkelijk zou zijn om ons te bezoeken, zonder dat ze meteen drie en een half uur hoefden te reizen.

Zo ‘n plekje vinden was, doordat we drie honden hadden, nog niet zo eenvoudig! Dit was er mede de oorzaak van dat we op Samoza terecht kwamen. Wat betreft ons plekje, het was liefde op het eerste gezicht! We komen er heerlijk tot rust en we genieten er enorm van om onze kinderen en kleinkinderen vaker te zien. Die op hun beurt weer genieten van de animatie en het zwembad, maar vooral ook van de dieren op de Dierenhoeve. Ook het ‘s avonds onder een dekentje op een bankje zitten hopen op het zien van wild is populair bij hen….een soort van wildsafari zonder auto…

We hebben inmiddels, behalve een oude kat, geen huisdieren meer, we passen nog wel eens op een dier van een ander. Doordat we regelmatig onderweg zijn, willen we zelf geen dieren meer. De afgelopen jaren gingen we regelmatig, zeker gedurende de winterperiode, een paar weken op reis en dan is het hebben van een huisdier gewoon niet handig.

Toen reizen niet meer mogelijk was vanwege de vele reisbeperkingen, zijn we op zoek gegaan om wat meer in Nederland te ondernemen, maar de vraag was wát dan? We zochten naar iets wat we samen konden doen en waarvoor we niet veel hoefden te reizen, waardoor we wat meer in beweging zouden komen en iets met dieren zou ook leuk zijn…want dat begonnen we toch te missen!

Het antwoord lag letterlijk voor het oprapen. Het werd poep scheppen op de kinderboerderij. We gingen stallen schoonmaken op de kinderboerderij van Samoza. En we gingen wandelen met de pony en de ezel. En geloof me die hebben ons laten weten dat heerlijk te vinden!!!! Van het één kwam het ander…maar daarover later meer.

Rene speelt graag piano en houdt van lezen. Ik hou van schrijven en van schilderen. Als gecertificeerd Bob Ross painter (Bob Ross is die man met dat ontplofte afro kapsel die vroeger op TV kwam) geef ik soms schilderles. Daarnaast schilder ik ook in andere stijlen.

Enkele jaren geleden ging ik om te schilderen, in de winter periode, regelmatig naar Spanje. Dat was toch elke keer een hele onderneming en er bleef dan ook steeds meer achter in Spanje. Toen in een vliegtuig stappen door de vele reisbeperkingen niet meer iets vanzelf sprekends werd, hebben we ervoor gekozen om het roer om te gooien en ons eigen plekje te kopen in Hongarije. We kunnen er ook zonder vliegtuig in een redelijk korte tijd naar toe en genieten in het voor- en na seizoen wat langer van het mooie weer. Daarnaast is het er in de winter ook prachtig. De keuken bleek groot genoeg om er een woonkeuken van te maken, waardoor we van de woonkamer een atelier konden maken, waar ik fijn alles achter kan laten en me in de winter en zomer heerlijk terug kan trekken in mijn eigen schilderbubbel.

Dat gezegd hebbende, zul je ons regelmatig tegenkomen op het park, want we hebben ….van het één kwam het ander….sinds een paar jaar het beheer van de Dierenhoeve op ons genomen. We doen de praktische verzorging bij toerbeurt en ook uiteraard niet alleen, want er staan inmiddels behoorlijk wat extra dieren in de wei! Behalve een gezellig team van vrijwilligers werken er tijdens weekenden en vakanties inmiddels ook enkele jongeren mee.

Onze kleinkinderen zijn ook niet meer weg te denken op de Dierenhoeve, ze vinden het geweldig. Zoals alle andere kinderen die de Dierenhoeve bezoeken. We genieten dan ook meer van de dieren op de boerderij dan dat we ooit voor mogelijk hadden gehouden!

Mocht je jouw kind, je kleinkind of jezelf een plezier willen doen, heb je ooit zin om af te vallen zonder sportschool of wil je eens flink lachen om alle gekheid die dieren nu eenmaal uithalen? Dan ben je welkom! Maar je bent ook welkom als je niets wilt doen en gewoon wilt genieten. Je weet ons nu in ieder geval te vinden!

Het kan maar gezegd zijn… Het leven is te kort om er niet alles uit te halen wat erin zit, dus we drinken op de Dierenhoeve soms ook gezellig een kop koffie met een kind of een kip op schoot.

Wij geven de pen door aan Marjon Zikking!

Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!