Nieuwsbrief oktober 2023

Hierbij sturen we je de nieuwsbrief van oktober. De ‘R’ zit alweer even in de maand en dat is goed te merken. Het is echt herfst, de bladeren verkleuren, het wordt eerder donker en het wordt rustiger op de camping. We genieten met z’n allen van een heel fijn najaar met mooie dagen en maken ons nu klaar voor de herfst en winter. In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:  

Een bericht van onze supermarkt 

Sinterklaas 

Waar vind je de reglementen? 

Energielabel verplicht bij verkoop 

Samoza vuurwerkvrij! 

En meer…………………… 

Een bericht van onze supermarkt

Ja, het is helaas nu echt voorbij. Het kampeerseizoen van dit jaar zit er op. Voor ons betekent dit dat ons eerste campingseizoen op Samoza alweer voorbij is. Wij hebben ons uiterste best gedaan om zo goed mogelijk voor jullie klaar te staan in onze supermarkt. Wij hebben een fijn en goed eerste seizoen gehad, met dank aan alle campinggasten. Wij willen iedereen dan ook bedanken voor het vertrouwen. Voor nu nemen wij even rust, zodat wij volgend seizoen weer met volle energie voor jullie klaar kunnen staan. 

We hebben onze deuren gesloten op 29 oktober 2023 en de supermarkt zal op 22 maart 2024 weer open gaan. 

Tot snel, 

Gerrie en Elbert 

BHV-training

Op dinsdag 14 november is het weer tijd voor de jaarlijkse BHV-training van onze medewerkers. We gaan met het volledige team de training volgen en daarom is het voor jullie belangrijk om te weten dat de receptie deze dag om 16.00 uur sluit. De telefoon staat na 16.00 uur doorgeschakeld naar onze collega’s in Ommen, dus je kan ons telefonisch altijd bereiken. Vanaf 17.00 uur staat de telefoon zoals iedere dag, voor noodgevallen, doorgeschakeld naar onze nachtmedewerkers.

Herfstvakantie, op en top genieten!

De omgeving van Samoza is echt prachtig tijdens de herfst. Je kunt oneindig wandelen en fietsen in de nabije omgeving van de camping. Maar ook op de camping zelf was er de afgelopen weken, tijdens de herfstvakantie, van alles te beleven. Het recreatieprogramma was gevuld met superleuke activiteiten die onder andere in het teken stonden van Halloween, zoals de jaarlijkse Trick or Treat Tocht. Ook kon er natuurlijk lekker gezwommen worden in ons binnenbad met glijbaan en was er zelfs een stormbaan in het weekend. Het hoogtepunt was de gezellige herfstfair op zaterdag 21 oktober. Deze dag begon met erg herfstig weer, maar gelukkig werd het in de loop van de dag droger en werd het gezellig druk. Er werd volop meegedaan aan de leuke herfstactiviteiten en een bezoek aan de kraampjes mocht daarbij niet ontbreken. RTV Nunspeet kwam ook langs en schreef een leuk artikel!

Lees het artikel

Sinterklaas

Het lijkt nog ver weg, maar de pepernoten liggen alweer in de schappen. Ja, voor je het weet is Sinterklaas alweer in het land. Wij hebben, samen met de Sint, een datum geprikt voor het Sinterklaasfeest op Samoza en dit is op zaterdag 25 november vanaf 14.00 uur in Grand Café Saxenburg! Ben jij er ook bij? Aanmelden kan in de Samoza-app, voor alle (klein)kinderen t/m 12 jaar. Aanmelden is verplicht, zodat er van te voren door de Sint inkopen gedaan kan worden. Het wordt een feest vol met pepernoten, cadeautjes, Sinterklaas en zijn pieten, muziek en een heleboel gezelligheid.

Bekijk het programma

Gewijzigde openingstijden

Met ingang van 30 oktober (einde kampeerseizoen) wijzigen de openingstijden van de receptie en de faciliteiten zoals het zwembad en de horeca. Deze nieuwe openingstijden vind je in de Samoza-app.

Bekijk de openingstijden

Eindafrekening energie – jaarplaats

Rond half december ontvangen onze jaarplaatsgasten de eindafrekening energie minus de voorschotten die je in de loop van het jaar al hebt betaald. Op deze nota staat gelijk het nieuwe voorschotbedrag voor 2024. Mocht je vragen hebben over deze nota, neem dan contact met ons op!

Wasserette

De wasserettes bij het toiletgebouw Ekster en Putter zijn vanaf begin november gesloten. Wel blijft het mogelijk om te wassen en te drogen in het toiletgebouw Roodkapje. Eind maart gaan de wasserettes van Ekster en Putter ook weer open.

Einde seizoen - jaargasten

Als jaargast mag je het hele jaar door genieten van je plek. Toch zien we dat een aantal van jullie eind oktober ook afsluit en begin april weer terug komt. Denk er dan aan dat je het water goed afsluit en zorgt dat alle leidingen leeg zijn. Dit om vorstschade en een hoge waterrekening te voorkomen.

En voor alle jaarplaatsen geldt: 

 • Zorg ervoor dat je partytent/paviljoen is opgeruimd voor 1 november – ook het dak moet verwijderd zijn. 

Samoza -app

Om alle functies van de Samoza-app goed te kunnen gebruiken, is het van belang om in te loggen in de app. Dit doe je door rechts onderin de app op ‘Instellingen’ te klikken. 

 • Je logt in met de inloggegevens die je eerder (bij het aangaan van je reservering) in je mail hebt ontvangen. 
   
 • Inloggegevens kwijt? Kies voor ‘Wachtwoord vergeten’ en vul het e-mailadres in waarmee je bekend bent bij Samoza in het reserveringssysteem. 
   
 • Nadat je bent ingelogd onthoudt de app je gegevens 3 dagen. Na 3 dagen moet je opnieuw inloggen 
   
 • Door op het oogje te klikken in het vakje ‘Wachtwoord’ kun je jouw wachtwoord controleren op typefouten. 

Mocht je problemen ondervinden met inloggen. Laat het ons dan weten. 

Waar vind je de reglementen?

We ontvangen regelmatig vragen of iets wel of niet mogelijk is en we merken daarbij dat niet iedereen op de hoogte is van de regels die gelden op Samoza. We raden iedereen dan ook aan om in het begin van het nieuwe jaar de reglementen door te lezen. Dat voorkomt vervelende situaties en scheelt ons een heleboel vragen. Je kunt de reglementen altijd afhalen bij de receptie, maar je kunt ze tegenwoordig ook heel makkelijk vinden in de Samoza-App!

Download de app

Jaarplaatsen:

Log in op de app via ‘Instellingen’

Ga naar -> Mijn reservering

Ga naar-> Reglementen en Formulieren

Seizoengasten:

Ga naar -> https://www.mijnsamoza.nl/algemene-voorwaarden

Ontvang gratis het egelhuispakket 

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. Leer hoe je egels kunt helpen met het egelhuispakket. Je ontvangt het direct per e-mail. 
 
Ontvang het egelpakket

Samoza steunt Stichting Opkikker

Stichting Opkikker helpt elk jaar zo’n 2000 gezinnen met een ziek gezinslid om even onbezorgd plezier te hebben. Samoza steunt Stichting Opkikker.  

Lees meer

 

Energielabel verplicht bij verkoop

We hopen natuurlijk dat jij als jaargast nog jarenlang blijft genieten op Samoza. Maar wil jij je accommodatie in de toekomst om wat voor reden dan ook verkopen, dan is het vanaf 1 januari 2024 verplicht dat een accommodatie vanaf 50m2 bij verkoop voorzien is van een energielabel. Naast de verkoopwaarden van Samoza (zie het verkoopreglement) geldt dus ook dat je voor de verkoop een energielabel moet hebben verkregen voor jouw accommodatie. 

Hoe kom je aan een energielabel?

Het energielabel wordt vastgesteld en geregistreerd door een ervaren energieadviseur, werkzaam bij een gecertificeerd bedrijf. De adviseur komt langs om jouw accommodatie te beoordelen. Op www.epadviseurs.energieprestatie-adviesplatform.nl vind je een vakbekwaam adviseur in jouw buurt. Het kan zijn dat jouw accommodatie al over een geldig energielabel beschikt. Op www.ep-online.nl kun je eenvoudig controleren of er al een geldig energielabel is geregistreerd voor jouw accommodatie. Het energielabel is 10 jaar geldig, dus als die termijn nog niet is verstreken, hoef je verder geen actie te ondernemen.

Wanneer je jouw accommodatie op Samoza verhuurt, is het vanaf 1 januari 2024 ook verplicht om een energielabel te hebben voor je accommodatie als deze 50m2 of groter is. Alle verhuureigenaren hebben hierover een e-mail ontvangen.

Strengere regels CV controle

Voor de controle van gasverbrandingsinstallaties, zoals cv-ketels, geisers en gashaarden zijn de eisen aangescherpt. Bedrijven die onderhoud plegen moeten een CO-certificaat hebben. Zonder dit certificaat mogen bedrijven geen gasverbrandingsinstallaties meer onderhouden, repareren of plaatsen. Dit is bepaald in het wettelijke CO-stelsel, dat erop is gericht om incidenten met koolmonoxide te voorkomen. Mocht je dus onderhoud laten plegen aan bijvoorbeeld jouw cv-ketel, door een bedrijf dat niet CO-gecertificeerd is, zou je later een probleem kunnen krijgen wanneer je aanspraak wilt maken op bijvoorbeeld je brandverzekering. Let hier dus goed op bij het inschakelen van een onderhoudsbedrijf.

Wat ook belangrijk is om extra aandacht aan te besteden, is de beugeling/bevestiging van jouw rookgasafvoerleiding en luchttoevoerleiding. Bij de aanleg van de installatie blijkt dat dit niet altijd conform de huidige regelgeving is uitgevoerd. Als het risico bestaat dat leidingen los kunnen raken, zal de onderhoudsmonteur dit moeten opmerken (en het liefst direct herstellen). Zoek dus een installateur die hier kennis van heeft en niet één die zegt ‘Het zit altijd al zo, waarom moet het nu aangepast worden?’ Het risico op losraken kan in de loop der tijd namelijk toenemen, bijvoorbeeld doordat afdichtingsringen slapper zijn geworden. Een rookgasafvoerleiding moet zijn gebeugeld om niet los te raken bij de te verwachten spanningen. De te verwachten spanningen zijn bijvoorbeeld uitzetting en inkrimping als gevolg van temperatuur, eigen gewicht, maar ook ontstekingen die explosiever zijn dan gebruikelijk

Samoza vuurwerkvrij!

Het duurt nog even, maar voor je het weet zitten we alweer aan het einde van 2023. Bij Samoza knallen alleen de champagneflessen tijdens Oud en Nieuw. Samoza is een vuurwerkvrijpark en dat betekent dat het niet toegestaan is om vuurwerk en/of carbid af te steken/schieten op of om ons park. Samoza bevindt zich midden in een prachtig natuurgebied en daar hoort vuurwerk/carbid niet bij.

Daarnaast houden de dieren die op ons park verblijven ook helemaal niet van dit geknal. Wil je wel graag Oud en Nieuw vieren met vuurwerk kies dan een plek waar dit wel mag, dat is dus niet op Samoza.

Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!