Ontdek de Veluwe

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland. Of je nu heerlijk wil genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je je juist lekker actief wil inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

Boek je vakantie

Fietsen op de Veluwe

Bij de receptie kun je terecht voor fietsroutes en fietskaarten. Er zijn veel verschillende routes te fietsen zoals:

Mountainbiken dat doe je op de Veluwe!

De Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainbike of ATB te verkennen. Lees tips om zelfstandig te Veluwe te verkennen met de mountainbike.

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe is prachtig. Heuvelachtig, gevarieerd en uitgestrekt. Met verschillende soorten bos, heidevelden en zandvlakten. Rust en ruimte, maar ook de bijzondere cultuurgeschiedenis. Dit alles maakt dat je heerlijk eindeloos kunt wandelen op de Veluwe.

Bij de receptie zijn leuke wandelroutes en wandelkaarten beschikbaar. De indrukwekkende landschappen maken ook hardlopen op de Veluwe tot een zeer bijzondere beleving. Er worden jaarlijks diverse Veluwelopen en Veluwetrails georganiseerd. Een prachtige ervaring! Bijvoorbeeld de groenste 4Daagse van Nederland. Wandelen is ook leuk voor kinderen!

Wandelroutes

Kabouterpad Nunspeet

Het kabouterpad loop je als een echte kabouter! Een kaboutermuts op je hoofd, je wangetjes rood en een gevulde knapzak op je rug. Laat de ware kabouter in je naar boven komen. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en ga met z’n allen op pad!

Ontdek het kabouterpad!

Schaapskudde Elspeterheide

Bezoek de schaapskudde die tussen Elspeet en Vierhouten grazen. De begrazing maakt deel uit van het onderhoud van de heide. De kudde bestaat uit Veluwse heideschapen, een zeldzaam ras. Bekijk online waar de schapen zich bevinden er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. 

Schaapskudde Elspeterheide
Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!