Camping Samoza op de Veluwe

Camping Samoza is een super leuke gezinscamping met veel faciliteiten én ligt prachtig op de Veluwe. De Veluwe is 1 van de mooiste natuurgebieden van Nederland waar ook heel veel wild leeft! De Veluwe is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen en te paardrijden over zandverstuivingen, heide en door prachtige bossen. Camping Samoza staat er ook om bekend dat er veel wild wordt gespot rondom en zelfs op de camping! Ervaar het zelf en boek snel die kampeerplaats of accommodatie. Neem ook eens een kijkje bij onze Glamping Veluwe tenten!

Boek je vakantie

Vierhouterbos - Camping Samoza

Het Vierhouterbos is een prachtig stukje Veluwe, is heel rustig en zit boordevol wild. Wie oplet, ziet de wroetsporen van zwijnen langs de paden. In de bossen liggen hun zoelplaatsen. Dat zijn de poelen waarin ze hun modderbaden nemen. Bij het Zandenbos en aan de rand van het Vierhouterbos mag je hond los lopen. Wist je dat er tot 4 honden zijn toegestaan bij onze camping Veluwe met hond? Ook zijn er diverse ruiter- en menroutes uitgezet om heerlijk te kunnen paardrijden op de Veluwe. Direct naast Camping Samoza vind je een grote zandverstuiving die de 'Gobi" wordt genoemd. Bijzonder is ook het Verscholen Dorp bij Nieuw-Soerel, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikers verborgen zaten.

Zelf wild spotten?

De kans om zwijnen of reeën te spotten in de omgeving van Camping Samoza is best groot. Boek snel je overnachting bij Camping Samoza ga eens de vroegte in of in de avond stil op een kruising zitten of loop langs de rand van de camping, tot je het wild voorbij ziet komen. Dat gebeurt af en toe echt op Camping Samoza, zelfs soms midden op de dag! Bekijk hier de beelden.

Excursies

Boek een excursie naar Wildarena Hemellootjes in de bossen van Camping Samoza. Vanuit deze wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, moeflons en reeën zich laten zien.

Een andere mogelijkheid is om aan een wildexcursie deel te nemen. Dan ga je met een boswachter op stap die precies weet waar de kans op wild groot is.

Fietsen en wandelen op de Veluwe

Op de camping geniet je al van de prachtige Veluwe, maar natuurlijk zie je nog meer als je gaat wandelen of fietsen. Vanaf de camping zijn er verschillende leuke wandel- en fietsroutes.

Fietsen en wandelen
Camping aan Veluwe

Er op uit met kinderen

De combinatie van de vele faciliteiten van Camping Samoza en de prachtige natuur, maakt Camping Samoza echt een geweldige camping voor kinderen! Kinderen bij Camping Samoza hoeven zich werkelijk nooit te vervelen. Heerlijk zwemmen, spelen, meedoen met de animatie of misschien wel een staprit op een pony. Daarnaast lekker ravotten op de naastliggende zandverstuiving en tegen schemer samen met mama of papa met een zaklamp opzoek naar sporen van wilde dieren. Wie weet zien ze zelfs wel wilde zwijnen langs het hek van de camping wroeten in de aarde, op zoek naar lekkers om te eten. Alleen dit al valt er allemaal op camping Veluwe te beleven! Daarbuiten is er nog veel meer in de nabije omgeving.

Regelmatig zijn er ook fantastische wandelingen samen met de boswachter!

Ontdek het zelf
Camping veluwe kindvriendelijk animatie 34

Paardrijden op de Veluwe

Wist je dat Camping Samoza direct aan de bekende Veluwe trail ligt? Dit is de langste lange-afstand ruiterroute van Nederland om te paardrijden en is maar liefst 360 kilometer! Natuurlijk zijn er zat andere routes om te paard te ontdekken! Geen eigen paard? Geen probleem Camping Samoza beschikt over een eigen manege.

Bekijk de manege
Vakantie met paard Veluwe Samoza 6

Visit Veluwe

Ontdek nog meer over de prachtige Veluwe, Visit Veluwe is de organisatie die de Veluwe op de kaart zet met super gave tips en prachtige beelden!

www.visitveluwe.nl

Plattegrond Visit Veluwe met alle bezienswaardigheden

Visit veluwe kaart Bekijk de kaart

Hanze steden

Ontdek de prachtige Hanze steden Harderwijk, Elburg en Hattem. Struinen door de historische straatjes, genieten van een drankje en/of hapje op het terras met uitzicht op de prachtige monumentale panden.

Bekijk de Hanze steden
Vischmarkt harderwijk camping aan veluwe

Macht en pracht

Vanaf de 18e eeuw lieten ook de rijke burgers hier op de meest prachtige locaties tientallen landgoederen bouwen. Nou landgoederen, Kasteel Canneburgh wordt niet voor niets een kasteel genoemd. Zo zijn er diverse kastelen en landgoederen te bezichtigen en te bezoeken!

Ontdek Macht en pracht
Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?