Maandelijkse nieuwsbrief

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van april. Het kampeerseizoen is van start gegaan en iedereen heeft zijn plekje weer gezellig ingericht! We zitten midden in de meivakantie en genieten van de gezelligheid en tal van activiteiten. Helaas laat het weer zich nog niet altijd van zijn beste kant zien, maar als de zon zich laat zien, genieten we er volop van. Gelukkig is er meer zon voorspeld voor de komende week, waar we naar uitkijken! In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✔︎ Nieuws van Chill Down/Downstairs ✔︎ Bo & Bibi knuffels! ✔︎ Beste campingzwembad van het jaar! ✔︎ Bingo ✔︎ Een kadootje voor diereneigenaren ✔︎ Nieuwe collega’s bij de receptie ✔︎ En meer!

Openingstijden

De afgelopen periode hebben we weer genoten van de eerste levendige drukte. Nu staan we, met de meivakantie voor de deur, voor een periode van opnieuw gezellige drukte, gevolgd door Hemelvaart en Pinksteren. Wij duimen voor prachtig weer, zodat we snel een verfrissende duik kunnen nemen in het buitenbad! (deze opent zaterdag 27 april).

De openingstijden van al onze faciliteiten zullen uiteraard ook worden aangepast tijdens deze drukke periodes, dus vergeet niet om dit te controleren in de Samoza app! Bovendien staan er weer tal van leuke activiteiten op het programma voor de maand mei. Heb je ze al bekeken in de app?

Download de app
Camping veluwe met zwembad 44

Nieuws van Chill Down/Club Downstairs

Ouwe lullen disco 5 jaar

Elk jaar nemen Piet, Gerben en Mark een avond de leiding in Club Downstairs, dit jaar alweer voor het 5e jaar! Om dit te vieren hebben we een extra Ouwe Lullen Disco in de meivakantie! Op vrijdagavond 3 mei kan je naast genieten van een drankje bij de leukste barmannen van het Roodborstje, ook met je eigen pijlen, je dartvaardigheden testen op onze dartborden!

5 Jaar geleden werd de Ouwe Lullen Disco in het leven geroepen, zodat volwassenen ook met de voetjes van de vloer kunnen in de discotheek! Tegenwoordig zijn de feestavonden voor alle leeftijden en is iedereen welkom! Maar af en toe zullen we een speciale avond voor de volwassenen organiseren.

Verbouwing wc

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de renovatie van de toiletten bij de Chill Down en Club Downstairs. We kunnen niet wachten tot alles klaar is en het eindresultaat aan jullie kunnen laten zien!

Activiteiten meivakantie

We staan aan het begin van de meivakantie! Het animatieteam heeft allerlei leuke activiteiten gepland, waaronder een superleuk springkussenfestijn, de musical “The Lion King” waar je zelf aan mee kunt doen, een bezoek van het circus, kaarsen maken en nog veel meer! Bekijk snel het volledige animatieprogramma in de app.

Bekijk programma

Sisteract

Nieuw dit jaar: Shows! In de meivakantie geven we onze eerste show, waarin Sisteract in première gaat! De show zit boordevol dans, humor en spanning! Kom jij woensdagavond 1 mei ook kijken naar het verhaal van Deloris?

Spooktocht & Color Run

Op woensdag 8 mei organiseren we ’s middags een Color Run door het park. Bekijk de route om te zien of ze langs jouw plek komen! Houd er rekening mee, dat de kleurstof niet alleen op de deelnemers terechtkomt.

Route Colorrun

Op donderdag 9 mei hebben we ’s avonds een spooktocht in het Avonturenbos. Het kan zijn dat je geluidshinder ervaart. De spooktocht begint om 20.00 uur en eindigt zodra alle deelnemers de tocht hebben gelopen.

Bo & Bibi knuffels!

Heb jij al de nieuw Bo & Bibi knuffels gezien? Je leukste vakantievriendjes kun je nu ook mee naar huis nemen! Deze knuffels zijn een superleuk aandenken aan je campingavontuur. Ze zijn bij de receptie en in de Chill Down verkrijgbaar voor € 14,95 per stuk of samen voor € 25,00.

C7 F048 EA 753 C 4 FF6 9 FC1 2 CE1 D2 A990 A0

Gewijzigde betalingstermijnen seizoenplaats 2025

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen, ontvangen wij het optie-aanvraagformulier voor 2025 van de (voor)seizoeners dit jaar graag een maand eerder. De procedure blijft verder hetzelfde als voorheen: eerst wordt deze als optie gereserveerd. Zodra we de tarieven gereed hebben, ontvang je een definitieve bevestiging. Daarna heb je nog 2 weken de tijd om te annuleren.

Op het formulier kun je ook zien dat de betaaltermijnen zijn aangepast. Hier zijn de wijzigingen nog even op een rijtje:

✔︎ Alles in één keer voldoen (voor 31 december 2024, met € 35,00 korting) Dit blijft ongewijzigd.

✔︎ Vier termijnen (voor 25 november 2024, voor 24 januari 2025, voor 25 maart 2025 en voor 23 mei 2025). Dit was altijd: drie termijnen (voor 1 februari, voor 1 april en voor 1 juni)

✔︎ Automatische incasso/10 termijnen (beginnend vanaf 25 november). Dit was altijd beginnend vanaf 1 januari.

De reden voor deze aanpassingen is dat we, om problemen te voorkomen, graag zien dat het grootste gedeelte van de betaling wordt voldaan vóórdat het seizoen start.

Winnaar beste campingzwembad!

Trots delen we het geweldige nieuws! Ons waterpark is bekroond tot het beste campingzwembad van Nederland! Bedankt aan al onze gasten voor jullie steun, stem en enthousiasme!

Opening buitenbad

De buitenbaden zijn de afgelopen weken langzaam uit hun winterslaap ontwaakt! Alles is gereed, dus vanaf zaterdag 27 april kunnen we weer genieten van zwemmen en glijden! Bekijk de openingstijden in de app! Het duurt gelukkig nog even, maar het buitenbad zal op zondag 8 september weer sluiten. Dan wordt alles gereed gemaakt voor de hondenplons, welke plaatsvindt op zondag 15 september.

Zwembadregels

Wellicht is het je opgevallen dat de regels in het zwembad zijn aangescherpt. Ook bij de buitenbaden zijn deze van toepassing. Bekijk de regels om gezelligheid en veiligheid voor iedereen te waarborgen.

Bekijk de regels

Acsi awards 2024

BHV-training

Op 17 april hebben wij weer met het hele team de jaarlijkse BHV-cursus gehad. Alles voor de veiligheid van onze gasten! Manroy Veiligheidstrainingen heeft dit weer goed verzorgd en de lunch door Johan en Ewa heeft ook zeer goed gesmaakt. 😊

Nieuws van de horeca

Bingo- en buffetavonden

Ben jij klaar voor een avond vol spanning en fantastische prijzen? Dan is de bingo bij Grand Café Saxenburg precies wat je zoekt! Met maar liefst 8 spannende rondes en een knallende superronde, beloven we je een avond vol plezier! De inschrijving opent 14 dagen van tevoren.

Tijdens de bingo avonden kun je vooraf genieten van een heerlijk buffet! 3 uur lang (16.30 - 19.30 uur) onbeperkt de heerlijkste gerechten eten. (exclusief drankjes). Op deze avonden is a la carte eten niet mogelijk. Wil je genieten van een smakelijke avond? Reserveer dan online je plekje!

Data bingo- en buffetavonden komende periode:

 • 28 april: Hollandse buffet - 3 uur - € 34,95 p.p. (kind € 14,95)
 • 4 mei: Chinees buffet - 3 uur - € 34,95 p.p. (kind € 14,95)
 • 19 mei: BBQ-avond - 2,5 uur - € 29,95 p.p. (kind € 14,95)
Reserveer nu

Je bent vanaf 20.30 uur welkom voor de bingo. Voor die tijd is het restaurant alleen toegankelijk voor dinergasten. Het restaurant sluit deze avonden om 20.00 uur en opent om 20.30 uur weer voor de bingo.

Nieuwe kaart!

Hebben jullie de nieuwe kaart van Saxenburg al geproefd en kennis gemaakt met Johan en Ewa? Zo niet, waar wacht je nog op?!

Ook de Snackhoek heeft nieuwe producten die ze dit seizoen aanbieden, zoals o.a. heerlijke luxe belegde broodjes. Dit kun je allemaal ook in de Samoza app bestellen!

Bestel nu
Camping Veluwe restaurant 25

19 mei: Spirituele markt-braderie

Stap binnen in de wereld van bewustzijn, inzichten en antwoorden op Camping Samoza’s Spirituele markt op 19 mei! Ontdek prachtige edelstenen en mineralen bij ff naar Debby. Laat Peter je de kracht ervan tonen. Bij Karin Blaauwbroek vind je de magie van tarot en andere kaarten. Ontspan met een voetreflexbehandeling door Marjan Valentijn voor totale ontspanning. En laat je creativiteit stromen met Jopie Jansen door een bijenwastekening te maken, ook leuk voor kinderen!

Kom langs en laat het healing & reading team je verwelkomen.

De Spirituele markt is onderdeel van de braderie op 19 mei.

Een kadootje voor diereneigenaren

We zijn verheugd om een leuke samenwerking aan te kondigen met dierspeciaalzaak https://www.dierallin.nl/. Met vestigingen in Epe, Urk, Vollenhove en Steenwijk, en een uitgebreide webshop die landelijk bezorgt, is Dierallin.nl dé bestemming voor al je huisdierbenodigdheden.

Ze bezorgen zelfs gratis op Samoza!

Exclusief voor onze gasten hebben we een speciale verrassing in petto. Je ontvangt € 10,00 korting bij een minimale besteding van € 20,00 bij Dierallin.nl. Het enige wat je hoeft te doen, is je bestelling plaatsen via WhatsApp en vermelden dat je te gast bent op Samoza.

WhatsApp direct

Internet

Onlangs zijn we overgestapt naar een lokale internetleverancier gevestigd in Harderwijk om zo kortere hersteltijden te kunnen realiseren. Voor onze vaste jaarplaatsgasten, die een vaste modem hebben, betekent dit dat je modem zal worden voorzien van een sticker met een QR-code, waarmee het beheer op afstand van jouw internetaansluiting verbeterd wordt. We zullen je hierover op een later moment verder informeren. Voor gasten die gebruik maken van de wifi van Samoza, wordt de toegang tot het netwerk nu geregeld via de Samoza-app, en dit zal zo blijven.

Voor onze jaargasten willen we nog even benadrukken: indien je problemen ervaart met je internetverbinding, raden we aan om eerst je modem te resetten door alle stekkers eruit te halen en deze 5 minuten lang eruit te laten. Nadat je de stekkers er weer in hebt gedaan, zal het modem weer langzaam opstarten. Werkt het internet dan na 30 minuten nog steeds niet, dan kun je de receptie bellen en zullen we kijken naar een oplossing.

Camping met hond hondendouche 11

Nieuwe collega’s bij de receptie

Jullie hebben haar vast al eens gezien, want ze loopt al sinds half maart stage bij de receptie: Nicole. Vanaf eind april krijgen we echter nog meer versterking, namelijk Siënna; zij zal stage lopen tot eind september. En Irene, zij gaat als vakantiekracht bij ons werken dit seizoen.

Hierbij een korte voorstelronde:

“Mijn naam is Siënna Smits, ik ben 19 jaar oud en ik ga stage lopen bij de afdeling receptie!
Ik zal stage lopen t/m september 2024. Ik doe de opleiding leidinggevende Travel en Hospitality, niveau 4, op het ROC van Twente. Ik heb super veel zin om deze 20 weken bij jullie te zijn.
Groetjes Siënna”

“Mijn naam is Nicole en sommigen van jullie zullen mij wellicht al kennen of gezien hebben.
Ik ben op 13 maart begonnen met mijn stage op de receptie en zal deze afronden op 10 juni.
Ik heb het hier erg naar mijn zin en ik hoop hier nog een leuke tijd te mogen beleven.
Lieve groetjes, Nicole”

“Mijn naam is Irene Koopmans. Ik ben 19 jaar en vanaf 27 april 2024 ben ik werkzaam bij Samoza op de receptie. Ik ben al redelijk bekend bij Vacantievreugd, aangezien ik vorig jaar stage heb gelopen en heb gewerkt op een collegapark van Samoza. Ik kijk erg uit naar het werk dat ik mag gaan doen bij Samoza. Ik kom bij Samoza te werken als vakantiehulp en zal hier werkzaam zijn tot 26 augustus 2024. Ik heb heel veel zin in het werken op Samoza!”

Mededeling van de receptie:

Denken jullie nog even aan het volgende:

• Receptie: Met het begin van het seizoen en de naderende meivakantie staan we voor drukke tijden. We vragen je daarom vriendelijk om eventuele vragen per mail of via de chat op de website aan ons te stellen, of op de doordeweekse dagen bij de receptie langs te komen. Op die manier kunnen we iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn, ondanks de drukte.

• Post en pakketjes: Als je post of pakketjes verwacht, verzoeken we je om ons niet te bellen om te vragen of de levering al heeft plaats gevonden, maar om gewoon even langs te komen. Wil je er zeker van zijn dat een pakket goed aankomt, laat het dan bij een afhaalpunt bezorgen. Pakketjes die bij Samoza worden bezorgd, dienen tijdig opgehaald te worden om retourzendingen te voorkomen.

• Werkzaamheden: Weet je het nog? Tijdens schoolvakanties, feestdagen én op de zondagen t/m 3 november zijn geluid veroorzakende werkzaamheden zoals schuren, timmeren en snoeien niet toegestaan. Laten we in deze periodes genieten zonder geluidsoverlast Als je toch nog werkzaamheden wilt uitvoeren, kan dit tussen 13 en 18 mei en vanaf 21 mei tot 7 juli (maar niet op de zondagen).

• Fietsen: We hebben aangewezen fietsenstallingen bij de receptie en het zwembad. Het komt regelmatig voor dat fietsen voor de deur worden geplaatst, wat de doorgang voor andere gasten en eventueel hulpdiensten belemmert. Verkeerd geplaatste fietsen kunnen door ons worden verwijderd. Plaats ze dus in of bij de fietsenrekken en vertel dit ook aan je (klein)kinderen en bezoekers.

• Opladen van elektrische auto’s: Gebruik van de elektrische aansluiting van een kampeerplaats of accommodatie voor het opladen van elektrische auto’s is niet toegestaan. Hiervoor zijn speciale laadpunten op de parkeerplaats bij de receptie beschikbaar. Misbruik van de elektrische aansluitingen kan leiden tot een parkverbod.

• Autogebruik en snelheid: We genieten samen met vele anderen op en van Samoza, dus laten we rekening houden met elkaar en met de geldende (verkeers)regels. Het belangrijkste is het stapvoets rijden op het park.

• Elektrische steps/quads en fatbikes: Het gebruik van elektrische steps, fatbikes én elektrische (mini)quads op Samoza is, vanwege veiligheidsrisico’s, niet toegestaan.

• Stallen van aanhangers, boten etc: Het stallen van aanhangers, boten etc. is niet toegestaan, ook niet op je eigen locatie. Auto’s van kampeer-, seizoen- en jaargasten dienen op de eigen locatie geparkeerd te worden of buiten de slagboom.

Maak een nestmateriaalhouder

Je hoort en ziet ze overal op Samoza; de vele vogels. Ze zijn druk met het bouwen van hun nest. Ze vliegen dag in dag uit naar het nest met nieuwe materialen. Help ze door takjes, mos en ander nestmateriaal voor ze te verzamelen in een nestmateriaalhouder.

Maak een nestmateriaalhouder
Website Fotos 2400x1600 3

Leuke uitjes in de omgeving

Meimaand Fietsmaand in Nunspeet!

De meimaand staat in Nunspeet traditiegetrouw helemaal in het teken van fietsen. Ook in 2024 is er weer een gloednieuwe editie van de Meimaand Fietsmaand! Nunspeet uit de Kunst en Nunspeet Beweegt bieden ook dit jaar samen een aantrekkelijk programma met leuke evenementen én en gratis Meimaand Fietsmaand boekje met nieuwe routes en aantrekkelijke aanbiedingen. Voor jong en oud zal er weer een leuk aanbod zijn, waarbij gezond bewegen en tegelijk genieten van de mooie omgeving hand in hand gaan.

Rien Poortvlietroute

In de Meimaand Fietsmaand wordt ieder jaar ingespeeld op actuele gebeurtenissen en thema’s. Dit jaar is er vanaf juni een fantastische Rien Poortvliettentoonstelling te zien in het Noord-Veluws Museum. Tijdens de Meimaand Fietsmaand nemen we hier alvast een voorproefje op, door een leuke Rien Poortvlietroute op te nemen in het Meimaand Fietsmaandboekje. Stap in de voetsporen van deze natuurliefhebber en verken de omgeving van Nunspeet door zijn ogen. Een bezoekje aan het Noord-Veluws Museum, waar al wat leuks te zien zal zijn in aanloop naar deze tentoonstelling, mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.  Maar er is meer te doen deze maand. Zo kun je een gezond drankje maken op de smoothiefiets, zijn er BMX clinics voor kinderen en wordt de ‘Samen op de Fiets-tocht’ georganiseerd, waar mensen zich in kunnen schrijven als begeleider of als mee/bijrijder voor een tandem of de duofiets. Je kunt deze hele maand het gratis Meimaand Fietsmaand boekje met kortingsbonnen en routes ophalen bij het kraampje op het Marktplein. Met de bonnen profiteer je bijvoorbeeld van aanbiedingen voor een hapje of drankje onderweg. Zo wordt een fietstochtje extra leuk!

Fietsbingo en Fietsdag Elspeet

Er zullen deze maand weer verschillende mooie routes te fietsen zijn in de hele gemeente Nunspeet. Zo kun je op de Noord-Veluwe meedoen met een fietsbingo en je kaart laten afstempelen op verschillende leuke locaties; zo zul je ongemerkt lekker bewegen en van alles ontdekken. Vind jij het leuk om onderweg heerlijke verse streekproducten te kopen en regelmatig te pauzeren? Dan is deze route echt wat voor jou! Neem de fietstassen of fietsmand zeker mee. In Elspeet is er op 4 mei weer een supergezellige Fietsdag vanuit het Kulturhus Elspeet, waarbij verschillende routes en afstanden worden aangeboden. Ook zal er een bon in het boekje worden opgenomen voor het boekje met de Nunspeet Memorial Tour, een route waarbij een belangrijk aantal oorlogsmonumenten bezocht wordt. Deze indrukwekkende route is zeer geschikt om op bijvoorbeeld Bevrijdingsdag of rond de herdenkingsplechtigheden van 4 mei te fietsen.

De gehele maand mei zijn er allerlei activiteiten die in het teken van fietsen staan. Wij zetten ze hier even voor jou op een rijtje:

 • 28 april Pimp je fietsdag De Garage SWN
 • 1 mei Samen op de Fiets-tocht
 • 2 mei OHCN dag (besloten)
 • 2 mei Mountainbike introductie De Volharding 18+
 • 2 mei Stuif es in Elspeet
 • 4 mei Fietsdag in Elspeet (meld je vooraf aan!)
 • 4 mei Run Bike Run
 • 10 mei Eibertjesdag (kom op de fiets!)
 • 11 mei Nationale Molendag
 • 15 mei Loopfietsjesrace De Wiltsangh
 • 15 mei Mountainbike introductie De Volharding 7-18 jaar
 • 16 mei Fiets naar je werkdag
 • 17 mei Mountainbikeclinics scholen (besloten)
 • 22 mei BMX-clinics voor basisscholen & vrije inloop
 • 22 mei Mountainbike introductie De Volharding 7-18 jaar
 • 25 mei Smoothiefiets bij Open Dag gemeente Nunspeet
 • Hele maand Ontmoet de Smoothiefiets van Nunspeet beweegt

Eibertjesdag Nunspeet

Eibertjesdag is het jaarlijks terugkerend folkloristisch evenement met braderie in Nunspeet op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Eibertje, in klederdracht natuurlijk, is het stralende middelpunt op deze dag. Vanwege de verwachte drukte en de verbouwing rond de stationsomgeving wordt het sterk aangeraden met de fiets of met het openbaar vervoer te komen; vanaf station Nunspeet is het slecht 5 minuten lopen naar het centrum. Voor de dertigste keer organiseert de Werkgroep Folklore en Klederdrachten van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete met Nunspeet Onderneemt en in samenwerking met Nunspeet uit de Kunst, op vrijdag 10 mei, de jaarlijkse Eibertjesdag. Een dag genoemd naar het eiervrouwtje, dat lang geleden uit Vierhouten naar Nunspeet kwam lopen om wekelijks haar eieren aan de man of vrouw te brengen.

Deze dag is bijzonder. Het is geen gewone marktdag, maar het is een folkloredag. Tijdens deze dag komen ieder jaar, belangeloos, klederdrachtgroepen uit alle windstreken van Nederland naar Nunspeet om hun streekdracht te laten zien. Uit het westen komen onder meer de Markers. Aan hun veelkleurige kleding is door kenners te zien welk seizoen het is. Tijdens kerkelijke feestdagen als Pasen en Pinksteren worden aparte kledingstukken gedragen, tijdens bruiloften is de dracht weer anders. Opvallend bij de mannen uit Urk zijn de wijde broeken met zilveren broekstukken waar Bijbelse voorstellingen op staan. Wat denk je van de isabé-mutsen uit Huizen? Altijd prachtig om te zien.

Elke dracht heeft zijn geschiedenis en bijzonderheden. Tijdens shows wordt hier wat over verteld, vaak wordt verband gelegd met de broodwinning van de mensen vroeger. Iedere groep heeft daarvoor tien minuten. Overal in het dorp zullen de leden van de groepen te zien zijn. Voor hen is een dagje winkelen ook aantrekkelijk. De meesten vinden het leuk om op de “kiek’ te gaan en willen graag even poseren, vragen stellen kan ook altijd.

Liefhebbers van streekdrachten kunnen op deze dag volop aan hun trekken komen. Er zijn ook folkloristische dansgroepen, die op de hoek Dorpsstraat/Stationslaan en hoek Dorpsstraat/Eperweg hun oudhollandse dansen zullen laten zien, de valeta en de polka zijn weliswaar geen tango, maar wel prettig om naar te kijken.

Aan het begin van de dag is er ook dit jaar weer een optocht waaraan alle groepen meedoen; iedere groep heeft een bord waarop de plaats van herkomst vermeld staat, zodat Spakenburgers niet voor Staphorsters aangezien worden.

Geen fan van klederdracht? Ook dan is Eibertjesdag een aanrader; er is nog veel meer te zien en te beleven. Zo zijn er enkele oude tractoren te bezichtigen, zijn er diverse leuke attracties en kun je ambachtslieden aan het werk zien. De grote markt met allerlei lekkernijen en leuke koopjes en de vele gezellige terrasjes zullen je zeker een paar uur vermaak bieden.

Nationale Molendag 2024

Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag! Bezoek een molen in de gemeente Nunspeet. Proef, ruik, hoor en ervaar de passie en de sfeer van deze authentieke werktuigen! 

Molen de Duif in Nunspeet

Natuurlijk is deze mooie molen open op 11 mei. De molen is nog in bedrijf en er wordt wekelijks (bij voldoende wind) op windkracht gemalen. De molenaars zijn aanwezig en leggen je uit en laten je graag zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Je bent van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur

Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?