Maandelijkse nieuwsbrief

De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zijn alweer bijna voorbij. En dat betekent dat de start van het kampeerseizoen steeds dichterbij komt! Wij hebben er heel veel zin in, en naar wat we zo horen, jullie ook! Zullen we samen aftellen? Nog 22 nachtjes slapen.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔︎ Verdrietig nieuws van de Dierenhoeve ✔︎ Het is bijna zover! ✔︎ Aangepaste openingstijden receptie ✔︎ Nieuws van de Chill Down! ✔︎ Post ✔︎ En meer

Verdrietig nieuws van de Dierenhoeve

Onze lieve pony Karen.

Lieve dieren worden gelukkig soms ook oud. En onze pony Karen zou op 1 april 30 jaar oud zijn geworden. Ze deed het nog best goed op haar oude dag. Maar toch was het ineens tijd om afscheid te nemen van haar. Als mens weet je dat het niet anders kan en dat het moet, maar o wat is zoiets toch moeilijk! Voor Karen was het beter zo. Ze zal niet meer alle verwachtingsvolle kindergezichtjes zien dit voorjaar die zo gewend waren om haar te komen knuffelen. Want daar genoot ze toch wel uitgebreid van! Trouwens, menig volwassen twee-benig exemplaar was ook meer dan verknocht aan haar…Elke dag werd ze uitgebreid geborsteld en werden even netjes de hoefjes schoongemaakt door Cor. Ook ontstonden er soms hele gesprekken tussen haar en mij (Gonny)… Ze ging dan ook meestal niet ongezoend op stal. En dan is er natuurlijk nog onze lieve Paul. Hij zal zijn vriendinnetje heel erg missen, want Karen was echt zijn meissie! Om eenzaamheid bij Paul te voorkomen, hebben we gelukkig Shetlander Henkie gevonden.

Camping Vierhouten Dierenhoeve 59

Onze lieve pony Karen

Karen liep het liefste los,
dan kon ze lekker rennen in het bos.

Maar hier in het bos daar mag dat niet, dat mag zelfs niet je hond,
en er springen zeker ook geen paarden of wat pony’s in het rond.

Karen had ook oude benen en had het ook een beetje koud,
dat heb je er van, ze was ook wel een beetje oud!

Ze hoorde van een heel speciale plek het heet het regenboog bos!
en op de grond daar ligt een hele berg zacht mos!

Ze was niet meer te houden, ze wilde er naar toe.
Ze wilde het zo graag, ze werd ineens een beetje moe…

Ze moest enorm gapen en is toen door een prikje in haar bil gaan slapen…
En toen ze wakker werd, werd ze wakker in een hele mooie droom!

Ze stond op dat heerlijk zachte mos onder een hele dikke boom!
Ze kijkt eens om zich heen en denkt de pijn is weg hier uit mijn been

Dat regenboog bos dat is een fijne plek,
Hé Ik heb ook geen pijn meer aan mijn nek!

Dan ziet ze een bordje: De regenboog wei…
Mmm denkt ze dat is vast en zeker wat voor mij!

Daar loop ik eens naar toe,
ik heb zo lang geslapen ik ben nog lang niet moe!

Het is een grote wei en er zijn heel veel dieren daar,
Echt iedereen speelt en praat daar met elkaar.

Ze ontdekt er oude vrienden, die heeft ze heel lang niet gezien!
Wie weet ziet ze daar zelfs haar vader of haar moeder wel misschien?

Je snapt het natuurlijk al, ze heeft het reuze naar haar zin!
met zoveel te ontdekken, zit terugkomen er niet meer in.

Het is bijna zover!

We naderen de maand maart, wat betekent dat de start van het kampeerseizoen dichtbij komt! Op vrijdag 22 maart is iedereen vanaf 9.00 uur van harte welkom om alles weer helemaal op te bouwen en van het seizoen te gaan genieten!

Natuurlijk vinden we het leuk om jullie allemaal te begroeten, dus kom even langs de receptie en neem hier meteen je (icon)sleutel in ontvangst, de zwempasjes en het magazine waarin je veel leuke en handige informatie van Samoza vindt! Ook zetten we de elektra voor je plek aan, zodra je bij ons bent ingecheckt. Wij zijn deze dag met zijn tweeën bij de receptie, dus we willen je vragen om zo min mogelijk voor opstopping te zorgen en eventuele extra’s het weekend erop te regelen bij de receptie, zoals bijvoorbeeld een extra icon, WiFi of een tv-kastje. Ook onze jaargasten willen we vragen om al je vragen via mail of telefoon te stellen en niet langs de receptie te komen in dit drukke weekend. Alvast dank! Wij zijn op deze vrijdag, 22 maart, tot 20.00 uur geopend en op zaterdag en zondag tot 17.00 uur. Om opstoppingen voor de slagboom te voorkomen, vragen we je om vooraf via ‘Mijn Samoza’ in de app te checken of je kenteken bij ons bekend is. We weten dat jullie, vooral bij mooi weer, de caravan voor 22 maart willen brengen of eerder willen opbouwen, begrijpelijk!

Eerder opbouwen is helaas niet mogelijk… Maar wil je de caravan iets eerder brengen, dan kan dit in overleg en tegen betaling. Neem hiervoor even contact op.

Camping Veluwe Vacatures 9

Nieuws van Grand Café Saxenburg

In de vorige nieuwsbrief hebben we ze al aan jullie voorgesteld: Johan en Ewa, de nieuwe exploitanten van Grand Café Saxenburg. Inmiddels zijn zij begonnen met het runnen van Grand Café Saxenburg en hebben zij de eerste gasten mogen ontvangen. Met name tijdens de voorjaarsvakantie was het gezellig druk.

Daghap op vrijdag

Op vrijdag kun je bij Saxenburg terecht voor de wekelijks wisselende daghap voor slechts € 14,95, maar er zijn ook tal van andere gerechten verkrijgbaar. Er wordt nog gewerkt aan een hele nieuwe menukaart voor het nieuwe seizoen. Deze hopen we binnenkort aan jullie te kunnen presenteren.

Naast lekker eten en drinken zullen er dit seizoen ook veel gezellige avonden worden georganiseerd met live optredens, bingo, karaoke, pubquizzen, casinoavonden en showavonden.

Bingo

Deelname aan de bingo in Saxenburg is dit jaar alleen mogelijk na online inschrijving. Bekijk het animatieprogramma voor de inschrijfknop en doe mee!

We kunnen de eerste data aan jullie bekend maken:

  • Zaterdag 23 maart – Seizoensopening – met een live optreden van Danny Lit
  • Zaterdag 30 maart – Paasfeest – met een live optreden van Adriaan Hiemstra en Joey van Gils
  • Zondag 31 maart – Openingsbingo met een hoofdprijs t.w.v. € 250,-
  • Woensdag 1 mei - Showavond
  • Zondag 28 april – Bingo met een superronde hoofdprijs van €150,- cash
  • Vrijdag 3 mei - Musical
  • Zaterdag 4 mei – Bingo met een superronde hoofdprijs van €150,- cash
  • Woensdag 8 mei - Showavond
  • Zaterdag 11 mei – Karaoke
  • Zondag 12 mei - Bingo met een superronde hoofdprijs van €150,- cash
Camping Vierhouten Restaurant Saxenburg 1

Voorjaarsvakantie en seizoensopening

De voorjaarsvakantie zit erop en het was gezellig druk op het park. Er werden allerlei leuke spelletjes door het animatieteam georganiseerd. Nu kijken we uit naar de seizoensopening op zaterdag 23 maart! Ben jij erbij vanaf 19.00 uur? Tussen 19.00 en 21.00 uur ontvangt iedereen 2 consumptiemunten voor een drankje. Proost! De avond wordt extra gezellig met een liveoptreden van zanger Danny Lit.

Aangepaste openingstijden receptie

Op donderdag 7 maart is het zover! Tijd voor ons jaarlijkse personeelsuitje. Wij gaan met al het personeel iets leuks doen, zo beginnen we het nieuwe seizoen goed.

De receptie en het zwembad zijn daarom op donderdag 7 maart tot 13.00 uur geopend, zodat wij er met zijn allen een gezellige middag en avond van kunnen maken.

Water aansluiten

Het voorjaar, met daarbij natuurlijk het betere weer, komt eraan. We zien dat het steeds een beetje drukker wordt op het park en meer gasten weer gebruik gaan maken van hun chalet. Leuk…, maar let op! Wanneer je na de winterperiode het water weer aansluit, raden wij je aan om alle kranen in je chalet open te zetten en het water enkele minuten te laten stromen, dit om het risico op een legionellabesmetting te verkleinen. De kans op de legionellabacterie ontstaat namelijk in stilstaand water. Spoel leidingen direct goed door als je je chalet betrekt. Leg bijvoorbeeld de douchekop in een emmer en zorg dat deze minimaal 10 minuten goed doorstroomt. Eerst heet water en daarna koud. Leg een dweil of handdoek over de emmer en zorg dat er geen verneveling ontstaat. Doe de deur dicht en ventileer naar buiten.

2

Logees en bezoekers

We willen jouw verblijf bij Samoza zo leuk en gezellig mogelijk maken en daarom hebben we diverse mogelijkheden voor het ontvangen van logees/bezoekers. We hebben de mogelijkheden in een compleet overzicht voor je op een rij gezet. Bekijk het overzicht goed, zodat je op de hoogte bent van wat wel en niet is toegestaan en je niet te maken krijgt met betaling van een verhoogd tarief (boete) of in het ergste geval opzegging van je standplaats/overeenkomst. We hebben een heleboel mogelijkheden voor logees en bezoekers, houd je aan de regels en het blijft voor iedereen leuk!

Bekijk de mogelijkheden

Bijzettentjes op je kampeerplaats

Bij iedere kampeerplaats is het toegestaan om, naast je hoofdkampeermiddel, 2 bijzettentjes van maximaal 6 m² per tentje te plaatsen. We krijgen regelmatig de vraag of er ook 1 Het grotere tent (van bijv. 10 m²) geplaatst mag worden, in plaats van de 2 x 6 m². Dit is dus niet toegestaan.

Reserveren voor 2025

Het seizoen is nog niet begonnen, maar we hebben nu al belangrijk nieuws over het doorboeken van je (voor)seizoenplaats voor volgend jaar. Wil jij in 2025 graag dezelfde plaats reserveren als in 2024? Dan kunnen voorseizoengasten dit tot 1 juni aan de receptie doorgeven. Hele seizoengasten kunnen dit tot 1 juli doorgeven aan de receptie. Let op: je moet het dus een maand eerder doorgeven dan andere jaren. Wil je liever een heel seizoen op een andere plek staan in 2025? Dan kan je je vanaf 1 april op de wissellijst laten zetten, dit doe je ook bij de receptie.

Wij zoeken jou!

Voor dit kampeerseizoen zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. Onder andere voor vakantie- en bijbanen, zoals de Chill Down/Club Downstairs, voor de supermarkt en voor het zwembad, maar ook voor de buitendienst. Wil jij tijdens je vakantie iets bijverdienen op ons gezellige park, of ken je iemand die dat leuk lijkt? Bekijk dan al onze openstaande vacatures en solliciteer meteen!

Bekijk de vacatures
Camping Veluwe Vacatures 4

Werkzaamheden stationsomgeving Nunspeet

26 februari – 10 maart. Het verkeer rijdt over de nieuwe verlaagde rotonde en rijbaan over de spoorwegovergang van en naar het centrum. De rotonde is volledig in gebruik. Van zaterdag 2 maart 01.00 uur t/m maandagochtend 4 maart 05.00 uur is de Elspeterweg afgesloten. Er is dan op het traject Zwolle-Harderwijk een treinvrije periode (er rijden geen treinen). Dit betekent dat de Elspeterweg in dit weekend is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het bestaande fiets- en voetpad. Vanaf maandag 4 maart zijn de werkzaamheden afgerond en is de weg open voor al het verkeer.

Lammetjesmiddag 13 maart 2024

Lammetjes en schapen knuffelen, een lammetje adopteren of knutselen en spelen, het is weer lammetjesmiddag! Van 13.00 tot 16.00 uur, aan de Stakenbergweg 6, in Elspeet.

Camping Vierhouten Dierenhoeve 28

Post

Eens in de zoveel weken worden de postvakjes door ons uitgezocht. Post van vertrokken jaargasten wordt door- of teruggestuurd. Wat opvalt, is dat er veel reclamemateriaal wordt opgestuurd naar vaste jaargasten. Willen jullie deze tijdschriften/folders ook meenemen? En als je Samoza gaat verlaten, geef dit dan ook door aan de desbetreffende organisaties. Daar maak je ons heel blij mee en hiermee voorkomen we het onnodig weggooien van papier.

Vrijwilligers gezocht!

Wil je komend seizoen helpen bij de leukste activiteiten op Samoza? Dan zijn wij op zoek naar jou! Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@samoza.nl t.a.v. Animatie. Natuurlijk mag je ons ook altijd aanspreken als je ons ziet!

Zwemmers en zonaanbidders opgelet!

Met het naderende begin van een nieuw seizoen, willen we graag wat helderheid scheppen over de regels van onze zwembaden, glijbanen en ligweide. We hebben gemerkt dat er soms wat verwarring is over de geldende regels. Neem allemaal even een duik in deze regels, zodat we samen een ontspannen en spetterende tijd kunnen beleven.

Bekijk de regels

Nieuws van de Chill Down!

Voorheen stonden de openingstijden van de Chill Down altijd in het animatieprogramma. Dit seizoen vind je de openingstijden tijdens de vakanties niet meer in het programma. Ze zijn te vinden op de openingstijdenpagina in de Samoza app.

Download de app

Op vrijdag 22 maart trappen wij het kampeerseizoen af! De Chill Down opent om 20.00 uur, en om 22.00 uur verandert het in Club Downstairs voor een groot feest met de enige echte DJ Barbara! (ook bekend als Joey😉). Zet de datum in je agenda en kom gezellig een drankje doen en een dansje wagen!

Wil je niets missen van de leukste feestjes en activiteiten in de Chill Down & Club Downstairs? Volg ons op Insta & Facebook!

Heb je de mega poster bij de ingang van de Chill Down & Club Downstairs al gezien? Hier kondigen we al onze feestjes en activiteiten aan. Zo hoef jij niks te missen!

Chill down bord

Meer activiteiten in de weekenden tijdens het seizoen!

Buiten de schoolvakanties hebben we ons animatieprogramma uitgebreid in de weekenden! Er is nog meer te beleven op Samoza! Kijk snel in het animatie programma in de Samoza app.

Download de app
Camping veluwe kindvriendelijk knutselen 3
Ontwerp zonder titel 1

Kan ik je ergens mee helpen?